reklama
hledat uživatel
       

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Bramboráky

Bramboráky

Křupavá česká pochoutka, které říkáme také cmunda. Velice dobré, ale na noc těžké, pozor!


  • 4,3

    46 729×

    4,3 46729
  • 1 hod

  • 446×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Energetická hodnota

2922 kJ / 698,1 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 657 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 904 hodnocení

Tvarohové koblihy bez kynutí krok za krokem

25. 2. 2020

Bábovka

4,7 1 651 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 729 hodnocení

Jak na to: Šťouchané brambory jako od babičky

24. 2. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 132 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 185 hodnocení

Mleté maso a koření: Naučte se správné kombinace a vyzkoušejte prověřené recepty

24. 2. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 578 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 720 hodnocení

Tip na víkend: Úžasné domácí věnečky krok za krokem

21. 2. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 277 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 602 hodnocení

Znáte eintopf, quiche nebo kofty? Prověřte své vědomosti mezinárodní kuchyně v našem testu

21. 2. 2020

Postup přípravy

Syrové brambory oškrábeme, omyjeme a nastrouháme. Vodu částečně slijeme.

Strouhané brambory ochutíme solí a pepřem. Přidáme vejce, majoránku, podle potřeby mouku a mléko, aby těsto nebylo tuhé.

Do tuku rozpáleného na pánvi klademe lžíci připravené bramborové směsi, kterou rozetřeme na placky a osmažíme po obou stranách dozlatova.

Zlatavé bramboráky podáváme teplé nebo studené. Záleží, jak je máme rádi.

Další skvělé recepty na bramboráky najdete zde

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Bramboráky

    Celkový počet komentářů: 585
    • fr
      fr

      Komentář k receptu Bramboráky

      no já myslím že největší rozdíl je v koření a v přípravě.u nás vždycky bylo tak že bramborové placky byly suché dělané v troubě.a i chut je z uvařených brambor jiná.ale asi je to jako se vším-jiný kraj-jiný mrav. :-D

      29.03.2014 13:00:27

      • Kočí
        Kočí

        Re: Komentář k receptu Bramboráky

        Proboha v troubě?Moje babička na tálovkách jen tak.Pak potřit vepřovým sádlem.Toť vše.Nechápu vaše komentáře.Bramboráky ze syrových brambor,bramborové placky z vařených.Hotovo přes to vlak nejede.Bramboráky,cmunda,bram borový placek je jedno a to samé.Patří mezi i to sejkory.strouhanec .Krajové názvy.

        29.03.2014 18:10:11

    • Michaela333
      Michaela333

      Zdravíkm, hladká mouka do brmboráků? To je pro mne trochu novinka. Odjakživa dáváme hrubou. Jinak se z toho stane bramborová placka. Ale to je asi pouze má zkušenost.

      19.02.2013 12:23:16


      • Martin
        Martin

        bramborová placka? :-D

        Jaký je rozdíl mezi bramborákem a bramborovou plackou? :-D

        16.03.2013 09:10:23


    Přidat příspěvek k receptu Bramboráky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.