reklama
hledat uživatel
       

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Bramboráky

Bramboráky

Křupavá česká pochoutka, které říkáme také cmunda. Velice dobré, ale na noc těžké, pozor!


  • 4,3

    46 688×

    4,3 46688
  • 1 hod

  • 446×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Energetická hodnota

2922 kJ / 698,1 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 582 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 842 hodnocení

Recept na vanilkové rohlíčky krok za krokem

21. 11. 2019

Bábovka

4,7 1 612 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 688 hodnocení

Recept na originální kuřecí kari podle šéfkuchaře

21. 11. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 175 hodnocení

Videorecept: Marokánky podle Anny

20. 11. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 573 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 688 hodnocení

Recept na plněné pečené brambory krok za krokem

19. 11. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 272 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 556 hodnocení

Vánoce plné kalorických nástrah aneb jak nepřibrat

19. 11. 2019

Postup přípravy

Syrové brambory oškrábeme, omyjeme a nastrouháme. Vodu částečně slijeme.

Strouhané brambory ochutíme solí a pepřem. Přidáme vejce, majoránku, podle potřeby mouku a mléko, aby těsto nebylo tuhé.

Do tuku rozpáleného na pánvi klademe lžíci připravené bramborové směsi, kterou rozetřeme na placky a osmažíme po obou stranách dozlatova.

Zlatavé bramboráky podáváme teplé nebo studené. Záleží, jak je máme rádi.

Další skvělé recepty na bramboráky najdete zde

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Bramboráky

    Celkový počet komentářů: 574
    • Adela Klementová
      Adela Klementová

      Bramboráky

      Recept dobrý, akorát bych tam dala více česneku jinak supeeer...

      17.10.2016 12:46:46

    • František Blade Novotný
      František Blade Novotný

      dobrý recept

      Dobrý recept

      05.10.2016 08:51:43

    • yanchee
      yanchee

      energetická časovaná bomba

      Jedna porce a člověk půl dne nemusí nic jíst... obezita, cukrovka, infarkty na dohled... :-O
      Jde to upéct i na železné plotýnce, absolutně bez oleje.

      29.08.2016 09:57:47


      • Ája007
        Ája007

        Re: energetická časovaná bomba

        Jo, také jsem to zkusila na plechu upéci v troubě. Bylo to moc dobré a bez tuku. Doporučuji dát nižší vrstvu těsta, pak pěkně chřupe.

        29.08.2016 16:12:05

    • Míra
      Míra

      Komentář k receptu Bramboráky

      Není stroužek jako stroužek, není cibule jako cibule - velikostí. Bylo by lepší uvádět váhu nebo velikost.

      22.08.2016 10:07:11

      • yanchee
        yanchee

        Re: Komentář k receptu Bramboráky

        A taky ne každý stroužek chutná stejně že jo...? Od toho máme pusu abychom to ochutnali a naučili se to. Vaření není chemie ale umění. Buďto pro to máš cit, anebo ho nemáš a sebelepší recept zk*víš...

        15.10.2016 10:07:40

    • anonim
      anonim

      Komentář k receptu Bramboráky

      Recept fajn, jednoduchy / skuste

      23.07.2016 14:26:23

    • Kfiiitek
      Kfiiitek

      tak zkusime

      zdravim kuchty :) Bramboraky jsou u nas oblibene, s cesnekem naprosto souhlasim, ten tam byt MUSI! Tatka rika cim vice, tim lepe. Ztupeny mlinek povazuji za smejd. Houby jsou super napad, skoda ze nemam moznost sehnat. Mouku take radeji polohrubou. Kabanos bych nahradil uzenym. Cuketu urcite vyzkousim, diky za tip!

      Sufankuf zdar.

      15.12.2015 17:18:15

    • lenka
      lenka

      Komentář k receptu Bramboráky

      Bramboraky jsou super:))) ale pridala jsem vic cesneku...myslim co clovek to jina chut:))

      19.09.2015 21:40:42

    • Finist
      Finist

      Komentář k receptu Bramboráky

      Recept dobrej, akorát mi tam chybí česnek, já dávám i špetku kmínu a na kostičky nakrájenej kabanos. A hlavně brambory nestrouhám, nehodlám si přivodit tenisovej loket, melu je na mašince na maso, je to daleko rychlejší a bramboráky tolik nesají tuk jako ty z nastrouhaných brambor.

      17.10.2014 13:53:55


    Přidat příspěvek k receptu Bramboráky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.