reklama
hledat uživatel
       

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Bramboráky

Bramboráky

Křupavá česká pochoutka, které říkáme také cmunda. Velice dobré, ale na noc těžké, pozor!


  • 4,3

    46 669×

    4,3 46669
  • 1 hod

  • 444×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Energetická hodnota

2922 kJ / 698,1 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 559 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 826 hodnocení

Vydatná italská polévka Minestrone krok za krokem

17. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 601 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 669 hodnocení

Jablečný ocet - to nejlepší z přírody

17. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Domácí věnečky krok za krokem

16. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 566 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 673 hodnocení

Tip na zdravou a rychlou večeři: Italské rizoto s rajčaty

15. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 541 hodnocení

Přivoňte a ochutnejte: Požitkářský čaj Rooibos

15. 10. 2019

Postup přípravy

Syrové brambory oškrábeme, omyjeme a nastrouháme. Vodu částečně slijeme.

Strouhané brambory ochutíme solí a pepřem. Přidáme vejce, majoránku, podle potřeby mouku a mléko, aby těsto nebylo tuhé.

Do tuku rozpáleného na pánvi klademe lžíci připravené bramborové směsi, kterou rozetřeme na placky a osmažíme po obou stranách dozlatova.

Zlatavé bramboráky podáváme teplé nebo studené. Záleží, jak je máme rádi.

Další skvělé recepty na bramboráky najdete zde

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Bramboráky

    Celkový počet komentářů: 569
    • rolník
      rolník

      Bramboráky

      Aby byli křupavější přidáváme strouhanku. Ale přiměřeně !!!

      08.02.2012 21:30:24

    • bohuna
      bohuna

      My v Krkonoších děláme HANUŠKY,to je obdoba bramboráků,ale bez koření a česneku.Peče se to na sucho na pomazaném plátu slaninou.po upečení se namažou přetaveným másem,nebo se smočí do smetany a k tomu hrnek bílé kávy,,to je ohromná dobrota.

      07.02.2012 11:35:37

      • bobeš
        bobeš

        U nás se této variantě říká SEJKORY, jsem taky z Krkonoš .

        07.02.2012 21:13:27


      • Astheart
        Astheart

        Placki na blaše lol

        To je slezský název. Nejlépe s kysanou smetanou. Každý to miluje!

        08.02.2012 23:10:14

      • Peťas
        Peťas

        Re: Hanušky

        Souhlasím s Bobešem...Suché na plátu jsou sejkory a bromborák je v podkrkonoší pečen v pekáči ve větší vrstvě (třeba jako zemlbába nebo šunkafleky ). Jsem od Vysokého nad Jizerou............

        09.02.2012 18:37:56

    • bozena (tecka) maslukova
      bozena (tecka) maslukova

      bramboráky

      u nás doma také zapíjíme bílou kávou.A toho česneku dávám mnohem více.

      06.02.2012 22:07:48

      • Kuči
        Kuči

        No a dobrý je i s kyselým zelím zamíchám do toho kyselé zelí pokrájené mňam to je dobrota.Dobrou chuť přátelé.

        08.02.2012 12:06:23


    Přidat příspěvek k receptu Bramboráky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.