reklama
hledat uživatel
       

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Bramboráky

Bramboráky

Křupavá česká pochoutka, které říkáme také cmunda. Velice dobré, ale na noc těžké, pozor!


  • 4,3

    46 706×

    4,3 46706
  • 1 hod

  • 446×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Energetická hodnota

2922 kJ / 698,1 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 620 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 877 hodnocení

Šéfkuchařův videorecept: Jak na nakládaný sýr, kterým oslníte nejednu návštěvu?

18. 1. 2020

Bábovka

4,7 1 624 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 706 hodnocení

6 nejlepších receptů na jablečný štrúdl

17. 1. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 181 hodnocení

Luštěninové rigatoni s cuketou a parmazánem krok za krokem

16. 1. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 576 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 705 hodnocení

Masopustní hodování - zabijačkový guláš, tlačenka a výborné sádlo jako za starých časů

15. 1. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 276 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 581 hodnocení

Videorecept: Kuřecí prsa plněná sýrem

15. 1. 2020

Postup přípravy

Syrové brambory oškrábeme, omyjeme a nastrouháme. Vodu částečně slijeme.

Strouhané brambory ochutíme solí a pepřem. Přidáme vejce, majoránku, podle potřeby mouku a mléko, aby těsto nebylo tuhé.

Do tuku rozpáleného na pánvi klademe lžíci připravené bramborové směsi, kterou rozetřeme na placky a osmažíme po obou stranách dozlatova.

Zlatavé bramboráky podáváme teplé nebo studené. Záleží, jak je máme rádi.

Další skvělé recepty na bramboráky najdete zde

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Bramboráky

    Celkový počet komentářů: 580
    • libusezedvora
      libusezedvora

      škvarečky v bramboráku

      Ty si vytvoříme když bramborákové těsto smícháme v poměru 1 : 1 s pokrájenými růžovkami. Opravdu velmi dobré. Kdo má v pořádku zažívání může na bramborák navršit ještě smaženici. Potom to jsou chuťové orgie.

      01.09.2011 13:38:41

    • kuba
      kuba

      A pochopitelne smazit na sadle.

      23.08.2011 12:51:47

    • Blažena
      Blažena

      vyzkoušejte

      Ten tvaroh je moc zajímavý,určitě vyzkouším i když cena jinak levného jídla poněkud stoupne...Já vyzkoušela přidat strouhanku a to se zase náramně pěkně smaží.No ostatně,cmunda je prostě dobrrá vždycky.Manžel si jí schová na snídani a připraví si ji jako knedlíky - s vajíčkem.A po kaplicku s uzeným bůčkem a zelím,to je balada.

      16.08.2011 21:23:18


    • Monika
      Monika

      Díky za tenhle recept, protože mi pomohl, když jsem si nebyla úplně jistá, a zároveň ukázal mojí kamarádce z Texasu, jak dobře chutnají české bramboráky, a to i z amerických ingrediencí. :) Souhlasím s jedním z komentářů, že v postupu vypadl česnek, ale to je jen menší nedostatek. Taky bych doporučila použití teplého mléka, aby nastrouhané brambory nezhnědly, protože někomu se to nemusí líbit, i když chuť to nijak zásadně neovlivní, jak jsme se s kamarádkou přesvědčily. ;) A díky tomuto receptu jsme si pochutnaly hned 2x, protože druhý den jsem zbylé bramboráky nakrájela, přidaly jsme americké "patties", nějaké koření a rychle osmažily s vejci. :D

      13.08.2011 19:16:30

    • Benjamin Busa
      Benjamin Busa

      mmm jednoduché a moc dobré ;-)

      05.08.2011 20:08:50

    • bastyrka
      bastyrka

      Já do těsta na bramborák přidávám trochu tvarohu, bramborák je křupavější a není tak mastný. Menší bramboráčky používám jako přílohu k pikantnímu guláši.

      24.07.2011 17:57:22


    Přidat příspěvek k receptu Bramboráky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.