reklama
hledat uživatel
       

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Bramboráky

Bramboráky

Křupavá česká pochoutka, které říkáme také cmunda. Velice dobré, ale na noc těžké, pozor!


  • 4,3

    46 687×

    4,3 46687
  • 1 hod

  • 446×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Energetická hodnota

2922 kJ / 698,1 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 581 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 842 hodnocení

Vánoce plné kalorických nástrah aneb jak nepřibrat

19. 11. 2019

Bábovka

4,7 1 611 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 687 hodnocení

Jak správně připravit těsto na páje?

18. 11. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 175 hodnocení

Recept na smažené plněné žampiony krok za krokem

18. 11. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 573 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 686 hodnocení

Perníkové chaloupky na hrneček krok za krokem

17. 11. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 272 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 556 hodnocení

Základní suroviny k pečení vánočního cukroví

17. 11. 2019

Postup přípravy

Syrové brambory oškrábeme, omyjeme a nastrouháme. Vodu částečně slijeme.

Strouhané brambory ochutíme solí a pepřem. Přidáme vejce, majoránku, podle potřeby mouku a mléko, aby těsto nebylo tuhé.

Do tuku rozpáleného na pánvi klademe lžíci připravené bramborové směsi, kterou rozetřeme na placky a osmažíme po obou stranách dozlatova.

Zlatavé bramboráky podáváme teplé nebo studené. Záleží, jak je máme rádi.

Další skvělé recepty na bramboráky najdete zde

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Bramboráky

    Celkový počet komentářů: 574
    • rolník
      rolník

      Bramboráky

      Aby byli křupavější přidáváme strouhanku. Ale přiměřeně !!!

      08.02.2012 21:30:24

    • Drahoš
      Drahoš

      Včera jsem poprvé v životě dělal bramborák...Podle švagra což je gurmám si mi povedl...zbylo mi těsto v lednici tak jsem si udělal dálší várku dnes a přišel mi lepší...patrně se to trošku rozleželo a prolnuly se chutě nevím ..ale recept super

      08.02.2012 16:02:20

    • Alena
      Alena

      Proč bramborák

      Tento klasický recept je starý přes sto let, je ve všech kuchařkách, tak nevím, proč ho sem někdo píše

      08.02.2012 11:42:15


    • Čudla
      Čudla

      Můj děda i táta říkali - bramborák bez masa (uzenina, uzený), není bramborák.

      08.02.2012 09:46:24

    • bozena (tecka) maslukova
      bozena (tecka) maslukova

      bramboráky

      u nás doma také zapíjíme bílou kávou.A toho česneku dávám mnohem více.

      06.02.2012 22:07:48

      • Kuči
        Kuči

        Ano pamatuji si to u Nás se taky zapíjelo bílou nebo černou kávou bylo to skvělé,česnek ten musel ščipat.

        08.02.2012 12:04:07

      • Kuči
        Kuči

        No a dobrý je i s kyselým zelím zamíchám do toho kyselé zelí pokrájené mňam to je dobrota.Dobrou chuť přátelé.

        08.02.2012 12:06:23

    • bambina
      bambina

      Nejlepší jsou bramboráky na sádle, mají jemnou chuť a sádlo se tak rychle nepřepaluje.

      06.02.2012 17:13:09


    Přidat příspěvek k receptu Bramboráky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.