reklama
hledat uživatel
       

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Bramboráky

Bramboráky

Křupavá česká pochoutka, které říkáme také cmunda. Velice dobré, ale na noc těžké, pozor!


  • 4,3

    46 668×

    4,3 46668
  • 1 hod

  • 444×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Energetická hodnota

2922 kJ / 698,1 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 556 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 824 hodnocení

Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech

14. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 600 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 668 hodnocení

Víkendové pečení s ořechy: 6 koláčů, které musíme zkusit!

13. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 167 hodnocení

Zelí v našem jídelníčku nesmí chybět: Proč je tak zdravé?

12. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 565 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 672 hodnocení

Recept na bezlepkový ořechový koláč krok za krokem

11. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 539 hodnocení

10+1 otázek: Čínská medicína a její principy

10. 10. 2019

Postup přípravy

Syrové brambory oškrábeme, omyjeme a nastrouháme. Vodu částečně slijeme.

Strouhané brambory ochutíme solí a pepřem. Přidáme vejce, majoránku, podle potřeby mouku a mléko, aby těsto nebylo tuhé.

Do tuku rozpáleného na pánvi klademe lžíci připravené bramborové směsi, kterou rozetřeme na placky a osmažíme po obou stranách dozlatova.

Zlatavé bramboráky podáváme teplé nebo studené. Záleží, jak je máme rádi.

Další skvělé recepty na bramboráky najdete zde

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Bramboráky

    Celkový počet komentářů: 568
    • Radim
      Radim

      bramborák a švestky

      Babička dělávala bramboráky se švestkama nebo je opákala na suchi a mazala máslem a sladkou smetanou s cukrem byla to mŇamka

      23.03.2007 15:14:48

    • matkéta
      matkéta

      Je zajímavé jak si každý brání ten "svůj"recept na bramborák.Tak přidám i náš-klasika je brambory, cibule, česnek, vejce, pol.mouka, sůl, kmín. Občas udělám obměnu-bramborákové těsto do pekáče, pak plátky masa(naklepané, osolené, opepřené-většinou vepřové), zase bramborákové těsto a upéct v troubě. Jíme to se zelím a nebo samotné.

      20.03.2007 09:14:20

    • Miruška
      Miruška

      Je skvělé jak pár placek "blbýho"(bez urážky)bramboráku dokáže rozpoutat debatu.Já dělám bramborák jako Zuzka,to je klasika.A nám tak doma chutná.

      12.01.2007 00:15:28


    • Zuzana 2
      Zuzana 2

      ještě moje bramboráčky tu nebyly

      Nastrouhám oloupané brambory na hrubo a ochutím solí,česnekem,majoránkou,mletým kmínem podle chuti a pepřem, bez vajec,bez mouky,bez mléka. Přímo obracečkou dám hmotu na teflonovou mírně tukem vymazanou pánev a uplacávám hmotu a peču.Škrob z brambor udělá svoje, hezky to drží pohromadě a je placka křupavá. Dá se ozdobit různě, hořticí a cibulí, nebo pokečupovat a posypat sýrem, nebo poklást číničkou, fantazii se meze nekladou. Obvykle počítám s 1 kusem na osobu a tvořím ho asi tak ze 3 kusů větších brambor. Někdy okořením jen muškátovým oříškem a říkáme tomu resti a je to fakt dost dobrý, zkuste.....:-))

      30.10.2006 15:11:38

    • zulu
      zulu

      vylepseny bramborak

      zkuste misto mleka pridat bily jogurt, bramboraky jsou pak mnohem krupavejsi.

      14.12.2005 10:47:08

      • frosty22
        frosty22

        Re: vylepseny bramborak

        no my dáváme do bramboráku plátky čunky a ještě kuřecí řízek.. a nakonec já osobně si na celý bramborák vyždímám půlku pomeranče > opravdu chutné a krásně to zvláční!

        09.03.2007 16:23:55


    Přidat příspěvek k receptu Bramboráky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.