reklama
hledat uživatel
       

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Bramboráky

Bramboráky

Křupavá česká pochoutka, které říkáme také cmunda. Velice dobré, ale na noc těžké, pozor!


  • 4,3

    46 684×

    4,3 46684
  • 1 hod

  • 446×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Energetická hodnota

2922 kJ / 698,1 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 577 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 839 hodnocení

Videorecept: Vafle z ječné mouky - rychlá svačinka, se kterou u dětí zabodujete!

13. 11. 2019

Bábovka

4,7 1 609 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 684 hodnocení

Recept na smaženou cuketu v sýrovém těstíčku s dýňovým pyré

12. 11. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 174 hodnocení

Nachlazení a chřipka nebudou mít šanci: Uvařte si domácí zázvorový čaj

11. 11. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 571 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 684 hodnocení

Recept na zelný chlebíček s uzeným krok za krokem

10. 11. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 272 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 554 hodnocení

Recept na domácí krtkův dort krok za krokem

10. 11. 2019

Postup přípravy

Syrové brambory oškrábeme, omyjeme a nastrouháme. Vodu částečně slijeme.

Strouhané brambory ochutíme solí a pepřem. Přidáme vejce, majoránku, podle potřeby mouku a mléko, aby těsto nebylo tuhé.

Do tuku rozpáleného na pánvi klademe lžíci připravené bramborové směsi, kterou rozetřeme na placky a osmažíme po obou stranách dozlatova.

Zlatavé bramboráky podáváme teplé nebo studené. Záleží, jak je máme rádi.

Další skvělé recepty na bramboráky najdete zde

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Bramboráky

    Celkový počet komentářů: 573
    • Karel
      Karel

      Chybí tam nastrouhanáná cibule a česnek -potom je to k jídlu

      05.08.2006 22:26:26

    • Bob
      Bob

      Kde je cesnek?

      02.08.2006 19:15:14

      • Katuš
        Katuš

        Jasně,taky tam dávám česnek....ten tam prostě nesmí chybět.... :)

        10.08.2006 14:48:34


    • Helena
      Helena

      Já dávam na kostičky kus bratislavy nebo uzený špek.

      01.06.2006 15:31:15

    • Agáta
      Agáta

      Re: dobrotka

      já místa mléka dávám do bramboráků vaničkový tvaroh nebo zakysanou smetanu :-)

      23.05.2006 07:34:40

    • sledvik
      sledvik

      Do bramboraku dat polohrubou mouku misto hladké jsou křupavějši vyskoušejte

      14.05.2006 22:58:17

    • Jane
      Jane

      s kečupem a zelím

      Já jsem naší rodinu naučila na pokečupované bramboráky :). Udělám větší placky, potřu kečupem, pokladu kysaným zelím a zaroluju jako palačinku. Je to vynikající! známí se na mě koukali divně, že prý bramboráky kečupem kazím, ale pak uznali, že je to opravdu dobré.

      22.04.2006 19:36:06


    Přidat příspěvek k receptu Bramboráky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.