reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Bramboráky

Bramboráky

Křupavá česká pochoutka, které říkáme také cmunda. Velice dobré, ale na noc těžké, pozor!


  • 4,3

    46 856×

    4,3 46856
  • 1 hod

  • 453×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Energetická hodnota

2922 kJ / 698,1 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 042 hodnocení

Recept na koblihy pečené v troubě krok za krokem

23. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 760 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Rychlé obědy do krabičky - stačí 45 minut a máte skvělé jídlo do práce

22. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 220 hodnocení

Dýňové rolky se skořicovou náplní krok za krokem

22. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 616 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 802 hodnocení

Recept na výbornou čočkovou polévku krok za krokem

22. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 702 hodnocení

Videonávod: Jak si vyřezat strašidelnou halloweenskou dýni?

22. 10. 2020

Postup přípravy

Syrové brambory oškrábeme, omyjeme a nastrouháme. Vodu částečně slijeme.

Strouhané brambory ochutíme solí a pepřem. Přidáme vejce, majoránku, podle potřeby mouku a mléko, aby těsto nebylo tuhé.

Do tuku rozpáleného na pánvi klademe lžíci připravené bramborové směsi, kterou rozetřeme na placky a osmažíme po obou stranách dozlatova.

Zlatavé bramboráky podáváme teplé nebo studené. Záleží, jak je máme rádi.

Další skvělé recepty na bramboráky najdete zde

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Bramboráky

    Celkový počet komentářů: 632
    • jarda
      jarda

      Co to je? To je nějakej bramborovej lívanec, to nemá s bramborákem nic společnýho, fůůůůj

      18.09.2008 17:40:32

    • Tom
      Tom

      pry jihocesky... valassky !

      28.08.2008 16:37:01

    • Ditka
      Ditka

      Pitomý dodatek

      Já jen chtěla říct že paní v postupu nenapsala že se má přidat česnek :D:D:D, ale to já jen tak to vůbec neva každého to určitě napadne :)

      11.05.2008 18:19:47


    • WronX;
      WronX;

      dochucovadla

      Ted sme si udelali bramboracky presne podle tohodle receptu a byly LUXUSNÍ, jen jsme si je dochutili "malinkou troškou" konopie seté a výsledek je mnohem lepší, než s obyčejnou majoránkou ;)

      24.04.2008 22:36:41

    • VERA
      VERA

      Re: prosim o recept

      MILUJI BRAMBORAKY.JEN BYCH CHTELA VEDET JAKY JE POSTUP UDELAT MASOVOU SMES K BRAMBORAKU.PROSIM NAPISTE DEKUJI.MA MAMINKA TO UMI ALE NENI K MANI !!!!!!!!!!

      29.02.2008 16:35:59

    • berta02
      berta02

      ještě jednou bramborák

      Zkuste místo půlky mouky přidat strouhanku. Chuť to neovlivní a kráááásně křupe. Je to fakt dobré.

      26.09.2006 12:35:03

    • monika
      monika

      do klasického bramboráku přidat kyselé zelí v poměru brambory -zelí 2 - 1.Sníte o tři více

      17.03.2006 20:03:56


    Přidat příspěvek k receptu Bramboráky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.