reklama
hledat uživatel
       

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Bramboráky

Bramboráky

Křupavá česká pochoutka, které říkáme také cmunda. Velice dobré, ale na noc těžké, pozor!


  • 4,3

    46 684×

    4,3 46684
  • 1 hod

  • 446×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Energetická hodnota

2922 kJ / 698,1 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 577 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 839 hodnocení

Videorecept: Vafle z ječné mouky - rychlá svačinka, se kterou u dětí zabodujete!

13. 11. 2019

Bábovka

4,7 1 609 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 684 hodnocení

Recept na smaženou cuketu v sýrovém těstíčku s dýňovým pyré

12. 11. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 174 hodnocení

Nachlazení a chřipka nebudou mít šanci: Uvařte si domácí zázvorový čaj

11. 11. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 571 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 684 hodnocení

Recept na zelný chlebíček s uzeným krok za krokem

10. 11. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 272 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 554 hodnocení

Recept na domácí krtkův dort krok za krokem

10. 11. 2019

Postup přípravy

Syrové brambory oškrábeme, omyjeme a nastrouháme. Vodu částečně slijeme.

Strouhané brambory ochutíme solí a pepřem. Přidáme vejce, majoránku, podle potřeby mouku a mléko, aby těsto nebylo tuhé.

Do tuku rozpáleného na pánvi klademe lžíci připravené bramborové směsi, kterou rozetřeme na placky a osmažíme po obou stranách dozlatova.

Zlatavé bramboráky podáváme teplé nebo studené. Záleží, jak je máme rádi.

Další skvělé recepty na bramboráky najdete zde

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Bramboráky

    Celkový počet komentářů: 573
    • ¨Lucie
      ¨Lucie

      Co mám pridat do těsta když uz ho mam koupene ?? a kolik toho? a jak? díky

      29.01.2012 12:11:57

    • trapitel
      trapitel


      Já přidávám mleté škvarky. Cmunda je víc nadýchanější.

      31.12.2011 20:06:53

    • z3leny.list
      z3leny.list

      Výborný též bez vejce.

      28.12.2011 18:20:56


    • petr
      petr

      No nevím, ale bez česneku to není bramborák.

      17.12.2011 23:47:30

    • why.is.life.so.fuckin.hard
      why.is.life.so.fuckin.hard

      sakra ze sem si nemohl wzpomenout na ingredience:p jinak bramborak mnammnam:)

      10.12.2011 17:17:59

    • michal
      michal

      naserte sy ja to delam uplne jinak

      26.11.2011 17:24:05

    • Máslíčko
      Máslíčko

      Trocha koření

      Je potřeba přidat špetku skořice, do jinak normálně připraveného těsta. Poté dle potřeby 0,5 až xG "Majoránky"! :-D nakonec bramboráčky osmažíme na waflovači! Přeji dobrou chuť

      12.11.2011 17:45:33

      • Nikča
        Nikča

        Bramboráčky

        Na vaflovači?To slyším poprvé:) ale někdy to vyzkouším nemusejí být vůbec mastné...:) a česnek tam paní píše jen ho zapomněla dát do postupu:) já mám jen přitele takže pár brambor 2 vejce majoranka, pažitka, mouka a česnek:) a nic vic:) a skvělý bramborák je společně když si uděláme kuřecí maso na jakýkoliv způsob na smetaně:) a dohromady je to teprve ňamka:)

        28.12.2011 00:35:45


    Přidat příspěvek k receptu Bramboráky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.