reklama
hledat uživatel
       

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Bramboráky

Bramboráky

Křupavá česká pochoutka, které říkáme také cmunda. Velice dobré, ale na noc těžké, pozor!


  • 4,3

    46 684×

    4,3 46684
  • 1 hod

  • 446×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Energetická hodnota

2922 kJ / 698,1 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 577 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 839 hodnocení

Videorecept: Vafle z ječné mouky - rychlá svačinka, se kterou u dětí zabodujete!

13. 11. 2019

Bábovka

4,7 1 609 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 684 hodnocení

Recept na smaženou cuketu v sýrovém těstíčku s dýňovým pyré

12. 11. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 174 hodnocení

Nachlazení a chřipka nebudou mít šanci: Uvařte si domácí zázvorový čaj

11. 11. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 571 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 684 hodnocení

Recept na zelný chlebíček s uzeným krok za krokem

10. 11. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 272 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 554 hodnocení

Recept na domácí krtkův dort krok za krokem

10. 11. 2019

Postup přípravy

Syrové brambory oškrábeme, omyjeme a nastrouháme. Vodu částečně slijeme.

Strouhané brambory ochutíme solí a pepřem. Přidáme vejce, majoránku, podle potřeby mouku a mléko, aby těsto nebylo tuhé.

Do tuku rozpáleného na pánvi klademe lžíci připravené bramborové směsi, kterou rozetřeme na placky a osmažíme po obou stranách dozlatova.

Zlatavé bramboráky podáváme teplé nebo studené. Záleží, jak je máme rádi.

Další skvělé recepty na bramboráky najdete zde

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Bramboráky

    Celkový počet komentářů: 573
    • Nohavica
      Nohavica

      Aby byly křupavější.........

      09.05.2012 08:50:33

    • lotík
      lotík

      Proč si děláme zbytečné starosti s takovou banalitou jako , že se někdy upíšeme . Naši politici těch úletů s gramatikou mají mnohem více a ani to moc něřešíme. Proto hlavně že je bramborák dobrý a ostatní neřešme. Jsme přece lidé a Češi k tomu, kteří dokáží být tolerantní a milí.

      04.05.2012 11:02:53

      • pulidu
        pulidu

        Proč i sem taháš politiku? Nějak mi to nesedí s voláním o toleranci.

        06.05.2012 07:48:59


    • Alča
      Alča

      Tak se jdu podívat na recept a tady nějaký prudič řeší gramatiku. To mám dost!!! Zřejmě se hodně nudí.

      28.04.2012 22:00:26

    • Lucka
      Lucka

      Ahoj můžu se zepat kolik je tak těch bramboráků? :)

      15.04.2012 15:40:00

    • Jancaca
      Jancaca

      bramboráky

      Dělám je roky stejně,ale strouhanku tam nedávám. Jsou výborné a musí se rozeřít na tenkou placku, aby byly křupavé. A v tomhle receptu autor zapomněl na česnek. V rozpisu surovin je, jenom ho nedal do textu.

      15.04.2012 10:13:44

    • Prcek
      Prcek

      Děkuju za recept moc vyborny doma pochaleno

      11.04.2012 12:50:16

    • JIHA294
      JIHA294

      bramboráky s pivem

      Místo mlékaje možno přidat pivo, pokud je zrovna otevřené.Jinak dopít k této pochoutce. Kmín taky je dobré přidat.

      11.04.2012 12:32:23

    • Jancito
      Jancito

      Dobry bramboraky

      .

      10.04.2012 21:44:30

    • denamat
      denamat

      Bramboráčky jsou výborné, jen jsem udělala malou změnu, místo mléka jsem přidala bilý jogurt, jsou tak velmi lehké a křupavé.

      Dala jsem si je s nasekanou zeleninou (čerstvá brokolice, paprika, rajčata, okurek)

      Velmi lahodná večeře.

      07.04.2012 17:00:35


    Přidat příspěvek k receptu Bramboráky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.