reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Bramboráky

Bramboráky

Křupavá česká pochoutka, které říkáme také cmunda. Velice dobré, ale na noc těžké, pozor!


  • 4,3

    46 856×

    4,3 46856
  • 1 hod

  • 453×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Energetická hodnota

2922 kJ / 698,1 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 042 hodnocení

Recept na koblihy pečené v troubě krok za krokem

23. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 760 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Rychlé obědy do krabičky - stačí 45 minut a máte skvělé jídlo do práce

22. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 220 hodnocení

Dýňové rolky se skořicovou náplní krok za krokem

22. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 616 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 802 hodnocení

Recept na výbornou čočkovou polévku krok za krokem

22. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 702 hodnocení

Videonávod: Jak si vyřezat strašidelnou halloweenskou dýni?

22. 10. 2020

Postup přípravy

Syrové brambory oškrábeme, omyjeme a nastrouháme. Vodu částečně slijeme.

Strouhané brambory ochutíme solí a pepřem. Přidáme vejce, majoránku, podle potřeby mouku a mléko, aby těsto nebylo tuhé.

Do tuku rozpáleného na pánvi klademe lžíci připravené bramborové směsi, kterou rozetřeme na placky a osmažíme po obou stranách dozlatova.

Zlatavé bramboráky podáváme teplé nebo studené. Záleží, jak je máme rádi.

Další skvělé recepty na bramboráky najdete zde

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Bramboráky

    Celkový počet komentářů: 632
    • kutil
      kutil

      dělám take bramboráky a ještě přidávám trochu mletych škvarku a trochu cibule nakrájenou najemno. jsou velice dobré.

      30.12.2013 16:47:54

    • Eva
      Eva

      U nás v podkrkonoší jsou to sejkory.

      Výborné jsou i pečené nasucho-jen na plotně.Potom je v misce mašlovačkou potřít rozpuštěným máslem.

      30.12.2013 11:59:39

    • pavel
      pavel

      Já do těsta přidávám více strouhánky mouku hrubou a jen minimálně.Brambory strouhám na hrubo,jsou potom křehké.

      23.12.2013 21:28:26


    • Jindra
      Jindra

      I s cukrem jsou bramborové placky výborné.

      14.12.2013 14:45:31

    • Jani
      Jani

      Komentář k receptu Bramboráky

      My v Plzni - jihu říkáme vošouchy ;)

      07.12.2013 10:25:11

    • Jenda
      Jenda

      Vodu částečně slijeme

      Co to prosím znamená? Když oloupu a nastrouhám brambory, tak jsou v míse "v suchu" Mám teda přidat vodu? Kolik? Díky za odpověď :)

      21.09.2013 13:22:56

      • Tana
        Tana

        Re: Vodu částečně slijeme

        Nene, to je myšlena voda, kterou pustí ty brambory. Tu je potřeba slít.

        26.09.2013 12:35:20

      • 123
        123

        Re: Vodu částečně slijeme

        Kdyz nastrouhas brambory, tak ti pusti trosku stavy. Kdyz ji tam bude moc, tak se to sleje pryc.

        16.11.2013 15:40:12

      • Malda
        Malda

        Re: Vodu částečně slijeme

        Nové brambory částečně pouští vodu, takže myšleno asi tak, abys tuto vodu odlil pryč...

        17.12.2013 10:35:27

      • Petr
        Petr

        Re: Vodu částečně slijeme

        Doporučuji místo vody přidat trochu piva. I s mlékem bych šetřil a raději dám pivo. Pokud se trefíte, tak jsou pak křupavější.

        04.01.2014 18:06:17


    Přidat příspěvek k receptu Bramboráky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.