reklama
hledat uživatel
       

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Bramboráky

Bramboráky

Křupavá česká pochoutka, které říkáme také cmunda. Velice dobré, ale na noc těžké, pozor!


  • 4,3

    46 684×

    4,3 46684
  • 1 hod

  • 446×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Energetická hodnota

2922 kJ / 698,1 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 577 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 839 hodnocení

Videorecept: Vafle z ječné mouky - rychlá svačinka, se kterou u dětí zabodujete!

13. 11. 2019

Bábovka

4,7 1 609 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 684 hodnocení

Recept na smaženou cuketu v sýrovém těstíčku s dýňovým pyré

12. 11. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 174 hodnocení

Nachlazení a chřipka nebudou mít šanci: Uvařte si domácí zázvorový čaj

11. 11. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 571 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 684 hodnocení

Recept na zelný chlebíček s uzeným krok za krokem

10. 11. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 272 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 554 hodnocení

Recept na domácí krtkův dort krok za krokem

10. 11. 2019

Postup přípravy

Syrové brambory oškrábeme, omyjeme a nastrouháme. Vodu částečně slijeme.

Strouhané brambory ochutíme solí a pepřem. Přidáme vejce, majoránku, podle potřeby mouku a mléko, aby těsto nebylo tuhé.

Do tuku rozpáleného na pánvi klademe lžíci připravené bramborové směsi, kterou rozetřeme na placky a osmažíme po obou stranách dozlatova.

Zlatavé bramboráky podáváme teplé nebo studené. Záleží, jak je máme rádi.

Další skvělé recepty na bramboráky najdete zde

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Bramboráky

    Celkový počet komentářů: 573
    • marie
      marie

      bramboráky, podmáslí

      je to určitě zdravá kombinace,obojí mám ráda, ale mám raději tu nezdravou. Peču bramboráčky na lívanečníku, a k nim děláím masovou směs jako čínu! Pravda, když je nás víc!!

      14.10.2013 10:03:47

    • Alena
      Alena

      kyselé mléko,podmáslí

      Pokud jste to nikdy nezkusili,tak zkuste zapíjet bramboráky podmáslím.Nikdy jsem tomu nevěřila,ale po této zkušenosti již minimálně 30 let si nedovedu bez této kombinace bramboráky jíst.Je to nápad mé tchýně,velmi dobré kuchařky.Podmáslí váže tuk a tím je lépe stravitelné.A hlavně chutná to suprově.Alena.

      01.02.2012 10:19:03

      • zarli
        zarli

        Bramboráky

        Taky já tuto kombinaci praktikuju už 50 let a moc si tu dobrotu vychutnávám.Naučila jsem to i děti, jediný manžel se nezapojil.

        01.02.2012 14:43:25


      • zivoslav
        zivoslav

        Re: kyselé mléko,podmáslí

        ahoj a co je to podmaslie?? som zo slovenska asi to inak volame... inak tento recept na v tisovci aj niekde v nasich castiach volame haruľa a najlepsiu robila moja starka nez zomrela :))) nech zije v nebi no... alebo tak nejak :)

        07.08.2013 17:05:18


    Přidat příspěvek k receptu Bramboráky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.