reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Bramboráky

Bramboráky

Křupavá česká pochoutka, které říkáme také cmunda. Velice dobré, ale na noc těžké, pozor!


  • 4,3

    46 856×

    4,3 46856
  • 1 hod

  • 453×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Energetická hodnota

2922 kJ / 698,1 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 042 hodnocení

Bylinky při chřipce a viróze: Které opravdu pomohou?

23. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 760 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Recept na koblihy pečené v troubě krok za krokem

23. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 220 hodnocení

Rychlé obědy do krabičky - stačí 45 minut a máte skvělé jídlo do práce

22. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 616 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 802 hodnocení

Dýňové rolky se skořicovou náplní krok za krokem

22. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 702 hodnocení

Recept na výbornou čočkovou polévku krok za krokem

22. 10. 2020

Postup přípravy

Syrové brambory oškrábeme, omyjeme a nastrouháme. Vodu částečně slijeme.

Strouhané brambory ochutíme solí a pepřem. Přidáme vejce, majoránku, podle potřeby mouku a mléko, aby těsto nebylo tuhé.

Do tuku rozpáleného na pánvi klademe lžíci připravené bramborové směsi, kterou rozetřeme na placky a osmažíme po obou stranách dozlatova.

Zlatavé bramboráky podáváme teplé nebo studené. Záleží, jak je máme rádi.

Další skvělé recepty na bramboráky najdete zde

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Bramboráky

    Celkový počet komentářů: 632
    • sikulka
      sikulka

      co ještě?

      Já dávám ještě uzené maso na kostičky a kyselé zelí - taky dobré......a souhlasím s tím česnekem, bramboráky musí " smrdět " od česneku. Komu česnekový odér vadí, ať to nejí.

      01.04.2019 12:27:28

    • Michal
      Michal

      VERY GOOD POTATO

      VERY GOOD

      21.03.2019 20:30:10

    • Roman
      Roman

      Ja do zmesi pridávam obyčajný (študentský) Salám- nastrúhaný na hrubam struhátku-cca 10 dekagramov a malú lyžičku worchestru. - Špica ! Majte sa.

      16.03.2019 20:05:31


    • Marek
      Marek

      Kecáte nesmysly,ať si je udělá každej podle svého gusta

      20.02.2019 08:45:46

    • bedmis
      bedmis

      V "Postupu" chybí česnek

      V " Postupu " chybí česnek. V jiném receptu (Tyrolské knedlíčky) zase v Postupu chybí slanina a takové chyby se v této internetové kuchařce objevují často. Jinde jsou důslednější a editují to.

      06.02.2019 00:00:28

    • Josef
      Josef

      Komentář k receptu Bramboráky

      Já přidávám na drobno nakrájenou opečenou anglickou slaninu.

      25.01.2019 22:00:03

    • Ladislava
      Ladislava

      A kde je majoranka ???????

      11.01.2019 21:40:57

    • Iveta Kroftová
      Iveta Kroftová

      Super recept, bramboraky se povedli

      31.10.2016 14:11:26


    Přidat příspěvek k receptu Bramboráky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.