reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Bramboráky

Bramboráky

Křupavá česká pochoutka, které říkáme také cmunda. Velice dobré, ale na noc těžké, pozor!


  • 4,3

    46 847×

    4,3 46847
  • 1 hod

  • 452×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Energetická hodnota

2922 kJ / 698,1 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 811 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 030 hodnocení

Je meloun ovoce, nebo zelenina? Otestuj svoji znalost!

19. 9. 2020

Bábovka

4,7 1 752 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 847 hodnocení

Nedělní moučníky do 30 minut, po kterých se jen zapráší!

19. 9. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 141 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 217 hodnocení

Houbařská sezóna je v plném proudu: Recepty na smaženici z hub 6x jinak

19. 9. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 612 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 798 hodnocení

Tip na víkend: Úžasné domácí věnečky krok za krokem

18. 9. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 293 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 691 hodnocení

Šetřete v kuchyni

18. 9. 2020

Postup přípravy

Syrové brambory oškrábeme, omyjeme a nastrouháme. Vodu částečně slijeme.

Strouhané brambory ochutíme solí a pepřem. Přidáme vejce, majoránku, podle potřeby mouku a mléko, aby těsto nebylo tuhé.

Do tuku rozpáleného na pánvi klademe lžíci připravené bramborové směsi, kterou rozetřeme na placky a osmažíme po obou stranách dozlatova.

Zlatavé bramboráky podáváme teplé nebo studené. Záleží, jak je máme rádi.

Další skvělé recepty na bramboráky najdete zde

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Bramboráky

    Celkový počet komentářů: 618
    • Radim
      Radim

      bramborák a švestky

      Babička dělávala bramboráky se švestkama nebo je opákala na suchi a mazala máslem a sladkou smetanou s cukrem byla to mŇamka

      23.03.2007 15:14:48

    • matkéta
      matkéta

      Je zajímavé jak si každý brání ten "svůj"recept na bramborák.Tak přidám i náš-klasika je brambory, cibule, česnek, vejce, pol.mouka, sůl, kmín. Občas udělám obměnu-bramborákové těsto do pekáče, pak plátky masa(naklepané, osolené, opepřené-většinou vepřové), zase bramborákové těsto a upéct v troubě. Jíme to se zelím a nebo samotné.

      20.03.2007 09:14:20

    • Miruška
      Miruška

      Je skvělé jak pár placek "blbýho"(bez urážky)bramboráku dokáže rozpoutat debatu.Já dělám bramborák jako Zuzka,to je klasika.A nám tak doma chutná.

      12.01.2007 00:15:28


    • Zuzana 2
      Zuzana 2

      ještě moje bramboráčky tu nebyly

      Nastrouhám oloupané brambory na hrubo a ochutím solí,česnekem,majoránkou,mletým kmínem podle chuti a pepřem, bez vajec,bez mouky,bez mléka. Přímo obracečkou dám hmotu na teflonovou mírně tukem vymazanou pánev a uplacávám hmotu a peču.Škrob z brambor udělá svoje, hezky to drží pohromadě a je placka křupavá. Dá se ozdobit různě, hořticí a cibulí, nebo pokečupovat a posypat sýrem, nebo poklást číničkou, fantazii se meze nekladou. Obvykle počítám s 1 kusem na osobu a tvořím ho asi tak ze 3 kusů větších brambor. Někdy okořením jen muškátovým oříškem a říkáme tomu resti a je to fakt dost dobrý, zkuste.....:-))

      30.10.2006 15:11:38

    • zulu
      zulu

      vylepseny bramborak

      zkuste misto mleka pridat bily jogurt, bramboraky jsou pak mnohem krupavejsi.

      14.12.2005 10:47:08

      • frosty22
        frosty22

        Re: vylepseny bramborak

        no my dáváme do bramboráku plátky čunky a ještě kuřecí řízek.. a nakonec já osobně si na celý bramborák vyždímám půlku pomeranče > opravdu chutné a krásně to zvláční!

        09.03.2007 16:23:55


    Přidat příspěvek k receptu Bramboráky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.