reklama
hledat uživatel
       

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Bramboráky

Bramboráky

Křupavá česká pochoutka, které říkáme také cmunda. Velice dobré, ale na noc těžké, pozor!


  • 4,3

    46 660×

    4,3 46660
  • 1 hod

  • 444×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Energetická hodnota

2922 kJ / 698,1 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 545 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 813 hodnocení

Jako od maminky: Segedínský guláš krok za krokem

18. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 592 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 660 hodnocení

Kysané zelí - vitamínová bomba pro detoxikaci i posílení imunity

18. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

Tip na podzimní večery: Recept na pečený čaj krok za krokem

17. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 560 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 671 hodnocení

Recept na jablečný mřížkový koláč krok za krokem

17. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 533 hodnocení

Posilte si imunitu díky rakytníku

17. 9. 2019

Postup přípravy

Syrové brambory oškrábeme, omyjeme a nastrouháme. Vodu částečně slijeme.

Strouhané brambory ochutíme solí a pepřem. Přidáme vejce, majoránku, podle potřeby mouku a mléko, aby těsto nebylo tuhé.

Do tuku rozpáleného na pánvi klademe lžíci připravené bramborové směsi, kterou rozetřeme na placky a osmažíme po obou stranách dozlatova.

Zlatavé bramboráky podáváme teplé nebo studené. Záleží, jak je máme rádi.

Další skvělé recepty na bramboráky najdete zde

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Bramboráky

    Celkový počet komentářů: 565
    • pejsek
      pejsek

      Tak jsem to udělal přesně podle receptu a teď mi řekněte, co mám udělat s tím česnekem, kterýž mi tu zbyl na stole? Nikde o něm ani zmínka, kam jej vrazit?

      13.12.2010 13:34:14

    • jiri
      jiri

      Tak ja dnes bramboraky delam moji americke manzelce a nestacime se olizovat.....nechapu jak to muze nekdo zvorat haha...dobrou chut vsem kdo si pochutnavaji na bramborakach:-)

      08.12.2010 03:08:58

    • Petra
      Petra

      Tak, moje první bramboráky a VYNIKAJÍCÍ!!!! Příště zkusím nastrouhat na hrubo.

      Arnošte, jestlipak to nebude rukama, co? Když jsem je já dělala úplně poprvý a povedly se na 1*!

      25.11.2010 15:27:51


    • betunak
      betunak

      neuveritelne

      bramboraky si delam i na vandru ve vicku od esusu a da se to uplne v pohode natoz doma.

      19.11.2010 10:45:50

    • misofka
      misofka

      Občas se mi zdá že tyto stránky navštěvujou uplně neschopní lidi.Bramboráky jsem dělala podle tohoto receptu a byly výborné.Za to že je někdo levej,tak za to ty bramboráci nemůžou :))

      18.11.2010 18:34:28

    • miska
      miska

      Proč se mi pořád rozpadávají? Pomooc!

      09.11.2010 22:22:58

      • Čik
        Čik

        Musíš sladit poměr mouky a vejce do těsta.Když to přeženeš,tak je z toho buchta a když dáš málo,tak se to trhá...

        10.11.2010 19:19:07

    • Tereza
      Tereza

      příště trochu doladím koření a bude to eňo ňuňo :)

      08.11.2010 10:53:42

    • hellslord
      hellslord

      česnek přídávame zároven s ostatnimy ingrediencemy

      01.11.2010 16:52:41

    • barbora.moutelikova
      barbora.moutelikova

      Díky za recept. Jen mě mrzí, že jsem se z receptu nedozvěděla kdy mám přidat česnek, ale nevadí. =)

      29.10.2010 11:27:02


    Přidat příspěvek k receptu Bramboráky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.