reklama
hledat uživatel
       

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Bramboráky

Bramboráky

Křupavá česká pochoutka, které říkáme také cmunda. Velice dobré, ale na noc těžké, pozor!


  • 4,3

    46 661×

    4,3 46661
  • 1 hod

  • 444×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Energetická hodnota

2922 kJ / 698,1 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 546 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 814 hodnocení

10+1 otázek: Odhalte ta nejškodlivější éčka v potravinách

19. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 592 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 661 hodnocení

Jeřabiny: Opomíjené ovoce podzimu v marmeládách i kompotech

19. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

Jako od maminky: Segedínský guláš krok za krokem

18. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 560 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 671 hodnocení

Kysané zelí - vitamínová bomba pro detoxikaci i posílení imunity

18. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 534 hodnocení

Tip na podzimní večery: Recept na pečený čaj krok za krokem

17. 9. 2019

Postup přípravy

Syrové brambory oškrábeme, omyjeme a nastrouháme. Vodu částečně slijeme.

Strouhané brambory ochutíme solí a pepřem. Přidáme vejce, majoránku, podle potřeby mouku a mléko, aby těsto nebylo tuhé.

Do tuku rozpáleného na pánvi klademe lžíci připravené bramborové směsi, kterou rozetřeme na placky a osmažíme po obou stranách dozlatova.

Zlatavé bramboráky podáváme teplé nebo studené. Záleží, jak je máme rádi.

Další skvělé recepty na bramboráky najdete zde

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Bramboráky

    Celkový počet komentářů: 567
    • Kfiiitek
      Kfiiitek

      tak zkusime

      zdravim kuchty :) Bramboraky jsou u nas oblibene, s cesnekem naprosto souhlasim, ten tam byt MUSI! Tatka rika cim vice, tim lepe. Ztupeny mlinek povazuji za smejd. Houby jsou super napad, skoda ze nemam moznost sehnat. Mouku take radeji polohrubou. Kabanos bych nahradil uzenym. Cuketu urcite vyzkousim, diky za tip!

      Sufankuf zdar.

      15.12.2015 17:18:15

    • lenka
      lenka

      Komentář k receptu Bramboráky

      Bramboraky jsou super:))) ale pridala jsem vic cesneku...myslim co clovek to jina chut:))

      19.09.2015 21:40:42

    • Finist
      Finist

      Komentář k receptu Bramboráky

      Recept dobrej, akorát mi tam chybí česnek, já dávám i špetku kmínu a na kostičky nakrájenej kabanos. A hlavně brambory nestrouhám, nehodlám si přivodit tenisovej loket, melu je na mašince na maso, je to daleko rychlejší a bramboráky tolik nesají tuk jako ty z nastrouhaných brambor.

      17.10.2014 13:53:55



    Přidat příspěvek k receptu Bramboráky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.