reklama
hledat uživatel
       

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Bramboráky

Bramboráky

Křupavá česká pochoutka, které říkáme také cmunda. Velice dobré, ale na noc těžké, pozor!


  • 4,3

    46 754×

    4,3 46754
  • 1 hod

  • 447×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Energetická hodnota

2922 kJ / 698,1 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 704 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 941 hodnocení

Velikonoční beránek 6x jinak - recepty, které se zaručeně podaří

8. 4. 2020

Bábovka

4,7 1 679 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 754 hodnocení

Hygiena při koronavirové pandemii: Jak bezpečně nakupovat a manipulovat s potravinami při vaření?

8. 4. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 138 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 190 hodnocení

Recept na kynuté velikonoční jidáše krok za krokem

7. 4. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 588 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 743 hodnocení

Tradiční Velikonoce aneb jaké dobroty nesmí na vašem stole chybět

6. 4. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 282 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 631 hodnocení

Chcete začít jíst zdravěji? Se salátem z červené rýže a quinoy nešlápnete vedle

6. 4. 2020

Postup přípravy

Syrové brambory oškrábeme, omyjeme a nastrouháme. Vodu částečně slijeme.

Strouhané brambory ochutíme solí a pepřem. Přidáme vejce, majoránku, podle potřeby mouku a mléko, aby těsto nebylo tuhé.

Do tuku rozpáleného na pánvi klademe lžíci připravené bramborové směsi, kterou rozetřeme na placky a osmažíme po obou stranách dozlatova.

Zlatavé bramboráky podáváme teplé nebo studené. Záleží, jak je máme rádi.

Další skvělé recepty na bramboráky najdete zde

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Bramboráky

    Celkový počet komentářů: 588
    • anonim
      anonim

      Komentář k receptu Bramboráky

      Recept fajn, jednoduchy / skuste

      23.07.2016 14:26:23

    • Kfiiitek
      Kfiiitek

      tak zkusime

      zdravim kuchty :) Bramboraky jsou u nas oblibene, s cesnekem naprosto souhlasim, ten tam byt MUSI! Tatka rika cim vice, tim lepe. Ztupeny mlinek povazuji za smejd. Houby jsou super napad, skoda ze nemam moznost sehnat. Mouku take radeji polohrubou. Kabanos bych nahradil uzenym. Cuketu urcite vyzkousim, diky za tip!

      Sufankuf zdar.

      15.12.2015 17:18:15

    • lenka
      lenka

      Komentář k receptu Bramboráky

      Bramboraky jsou super:))) ale pridala jsem vic cesneku...myslim co clovek to jina chut:))

      19.09.2015 21:40:42


    • Finist
      Finist

      Komentář k receptu Bramboráky

      Recept dobrej, akorát mi tam chybí česnek, já dávám i špetku kmínu a na kostičky nakrájenej kabanos. A hlavně brambory nestrouhám, nehodlám si přivodit tenisovej loket, melu je na mašince na maso, je to daleko rychlejší a bramboráky tolik nesají tuk jako ty z nastrouhaných brambor.

      17.10.2014 13:53:55

      • babi
        babi

        Re: Komentář k receptu Bramboráky

        Já jsem dvakrát brambory pomlela na elektr. masomlýnku a ztupila šnek. Nedoporučuji.

        20.10.2014 08:41:55


    Přidat příspěvek k receptu Bramboráky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.