reklama
hledat uživatel
       

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Bramboráky

Bramboráky

Křupavá česká pochoutka, které říkáme také cmunda. Velice dobré, ale na noc těžké, pozor!


  • 4,3

    46 660×

    4,3 46660
  • 1 hod

  • 444×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Energetická hodnota

2922 kJ / 698,1 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 545 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 813 hodnocení

Kysané zelí - vitamínová bomba pro detoxikaci i posílení imunity

18. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 592 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 660 hodnocení

Tip na podzimní večery: Recept na pečený čaj krok za krokem

17. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

Recept na jablečný mřížkový koláč krok za krokem

17. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 560 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 671 hodnocení

Posilte si imunitu díky rakytníku

17. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 533 hodnocení

Přírodní lékárnička: Hlávkové zelí a jeho využití nejen v kuchyni

16. 9. 2019

Postup přípravy

Syrové brambory oškrábeme, omyjeme a nastrouháme. Vodu částečně slijeme.

Strouhané brambory ochutíme solí a pepřem. Přidáme vejce, majoránku, podle potřeby mouku a mléko, aby těsto nebylo tuhé.

Do tuku rozpáleného na pánvi klademe lžíci připravené bramborové směsi, kterou rozetřeme na placky a osmažíme po obou stranách dozlatova.

Zlatavé bramboráky podáváme teplé nebo studené. Záleží, jak je máme rádi.

Další skvělé recepty na bramboráky najdete zde

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Bramboráky

    Celkový počet komentářů: 565
    • Zdenka Bartošová
      Zdenka Bartošová

      Myslím si,že je to každěmu podle chuti -
      já nemusím tolik česneku - ani uzeninu,
      tence -
      smažit na sádle - nechat okapat na ubrousku. Hned bych si dala .

      01.12.2018 15:44:42

    • Vlaadimír
      Vlaadimír

      bramborák s kysaným zelím

      K bramboráku je vhodné kysané zelí

      03.10.2018 23:07:27

    • Miloslav
      Miloslav

      Místo mouky

      je lepší přidávat dětskou krupičku. Jsou křupavější. Už nevím který kuchař mi to poradil, ale měl úplnou pravdu. Mám je rád hodně křupavé a dávám i víc česneku, navíc špetku mletého kmínu. Upevní chuť.

      28.09.2018 10:34:20


      • fony1
        fony1

        Re: Místo mouky

        To vam neporadil kuchar,ale nejaka babka od plotny. A to kdovi jestli...

        29.09.2018 15:26:12

      • yanchee
        yanchee

        Re: Místo mouky

        Bramborák bude křupavý vždy, když se smaží v tenké vrstvě. Silná vrstva křupavá nebude. Co do toho dáte, je úplně jedno.

        30.09.2018 18:32:10

      • Miloš Novotny
        Miloš Novotny

        Re: Místo mouky

        Milý příteli,
        VÁŠ recept na bramborák určité vyzkouším,mám ale dotaz zda používáte elektrický strouhač a když tak jakou značku,já dosud používám starý ruční (na strouhanku) ale chtěl. bych néco moderního., SENCOR?
        Dík za odopovéd a hezké. VÁNOCE, Novotný tel
        73296217u

        02.12.2018 06:07:47

    • Antonín Körber
      Antonín Körber

      Bramboráky....

      Pište si tu co chcete,ale bramborák je bramborák...žádná uzenina,zásadní je bbrambory nastrouhat na hrubém struhadle a přidat trochu mouky,aby to drželo pohromadě a jedno vejce,mouka už je jedno jaká,jestli kukuřičná,pohanková,či vločky,potom se dělají na sádle !,nejlépe do těsta pomlet škvarky,už tam potom nemusíte dávat tuk...samozřejmě česnek,pepř a majoránku!......

      26.09.2018 10:19:48


    Přidat příspěvek k receptu Bramboráky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.