reklama
hledat uživatel
       

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Bramboráky

Bramboráky

Křupavá česká pochoutka, které říkáme také cmunda. Velice dobré, ale na noc těžké, pozor!


  • 4,3

    46 659×

    4,3 46659
  • 1 hod

  • 444×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Energetická hodnota

2922 kJ / 698,1 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 540 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 812 hodnocení

6 nejlepších receptů na jablečný štrúdl

15. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 590 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 659 hodnocení

Videorecept: Tradiční podzimní dýňová polévka podle šéfkuchaře

15. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

Recept na jakoukoli oslavu: Sýrová roláda krok za krokem

14. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 559 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 668 hodnocení

Jak na pečení dortu

14. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 532 hodnocení

Recept na domácí rajčatové pyré krok za krokem

13. 9. 2019

Postup přípravy

Syrové brambory oškrábeme, omyjeme a nastrouháme. Vodu částečně slijeme.

Strouhané brambory ochutíme solí a pepřem. Přidáme vejce, majoránku, podle potřeby mouku a mléko, aby těsto nebylo tuhé.

Do tuku rozpáleného na pánvi klademe lžíci připravené bramborové směsi, kterou rozetřeme na placky a osmažíme po obou stranách dozlatova.

Zlatavé bramboráky podáváme teplé nebo studené. Záleží, jak je máme rádi.

Další skvělé recepty na bramboráky najdete zde

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Bramboráky

    Celkový počet komentářů: 565
    • filip
      filip

      Vyzkoušeli jsme doma bramborák zahuštěný dle Tondy místo moukou strouhankou, bomba. Fakt vynikající.

      20.02.2007 18:53:04

    • zdeněk
      zdeněk

      bramborak recept od Zuzky

      toto byl první placek , ktery se mi kdy povedl

      29.01.2007 12:12:24

    • milan
      milan

      Zkusil jsem bramborák se všemi možnými přísadami,ale surový je nejlepší. A vzkaz pro ty kteří pouze kritizují-jděte se vycpat,pravděpodobně Vám vaří maminka a vy umíte spálit i vou.

      06.01.2007 22:24:49


    • tonda
      tonda

      zkuste jinak zahustit

      Obvykle udělám řidší těsto, které v závěru patlání zahustím obyčejnou strouhankou,když se to trefí, je bramborák nádherně křupavý. No a na bramborák potom pravé kysané zelí.

      15.12.2006 23:41:24

      • lucka
        lucka

        Re: zkuste jinak zahustit

        sakra a já kysané zelí tak miluju, dneska se chystám vařit malinké bramboráčky s masovou směsí, ale asi si místo masa dám zelí!!

        06.01.2007 10:12:19

    • Apolenka
      Apolenka

      S hermelínem

      Na polovinu usmaženého bramboráku položím na plátky nakrájený hermelín a překryji druhou půlkou. Horkem se sýr rozpustí a je to velká dobrota. Může se dát i příčně rozkrojený celý sýr a dát na chvilku do mikrovlnné trouby, nebo zapéct. Takto se podává i v jedné naší restauraci.

      07.12.2006 14:04:36

    • marcela
      marcela

      jemnější na chuť..

      Když přidáte do těsta ještě špetku prášku do pečiva jsou pak bramboráky nadýchanější a rozplývají se na jazyku...ráda je pak zapíjím mlékem)))) mňam..

      16.11.2006 14:47:41

    • TTUPA
      TTUPA

      BRAMBORÁKY

      JE DOBRÉ DÁT NA BRAMBORÁK OLOMOUCKÉ TVARŮŽKY A ZAKRÝT JE DALŠÍM BRAMBORÁKEM.DÁME DO MIKROVLNKY PRIHŘÁT A DÍLO JE HOTOVÉ!

      06.11.2006 19:45:55

    • Maja
      Maja

      cuketu ráda nemám,jediné kde mi nevadí je opravdu bramborák,,jinak jsem si rozšířila obzory,s čím se dají jíst bramboráky,ne že bych to chtěla všechno ochutnat,to zas tak odvážná nejsem,i když ráda zkouším a ochutnávám nové věci!! my doma máme rádi bramboráky se zapečenou kotletou uvnitř,a nebo přehnuté a naplněné masovou směsí.

      10.10.2006 20:14:49

    • Blahoš
      Blahoš

      Bramborák s cuketou

      Těsto základní,místo hladké mouky zkuste dát dětskou krupičku a přidejte nastrouhanou cuketu-nesmí jí být moc.(Asi jednu čtvrtinu objemu těsta).Uvidíte že je to ta nejjemnější a nejkřupavější cmunda jakou jste jedli.

      05.10.2006 09:47:26


    Přidat příspěvek k receptu Bramboráky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.