reklama
hledat uživatel
       

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Bramboráky

Bramboráky

Křupavá česká pochoutka, které říkáme také cmunda. Velice dobré, ale na noc těžké, pozor!


  • 4,3

    46 744×

    4,3 46744
  • 1 hod

  • 446×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Energetická hodnota

2922 kJ / 698,1 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 689 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 929 hodnocení

Jak využít karanténu: Upečte si rychlé domácí rohlíky podle Markéty

28. 3. 2020

Bábovka

4,7 1 667 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 744 hodnocení

Tímto obědem potěšíte celou rodinu: Výborné boloňské špagety krok za krokem

27. 3. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 138 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 190 hodnocení

Lívance, palačinky a vafle: Snídaně, se kterými vám děti rády pomohou

26. 3. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 586 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 734 hodnocení

Děti v kuchyni: Nezapomínejte na jejich bezpečnost

25. 3. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 280 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 619 hodnocení

Obědy od pondělí do pátku: Rychlé recepty hotové do 30 minut

24. 3. 2020

Postup přípravy

Syrové brambory oškrábeme, omyjeme a nastrouháme. Vodu částečně slijeme.

Strouhané brambory ochutíme solí a pepřem. Přidáme vejce, majoránku, podle potřeby mouku a mléko, aby těsto nebylo tuhé.

Do tuku rozpáleného na pánvi klademe lžíci připravené bramborové směsi, kterou rozetřeme na placky a osmažíme po obou stranách dozlatova.

Zlatavé bramboráky podáváme teplé nebo studené. Záleží, jak je máme rádi.

Další skvělé recepty na bramboráky najdete zde

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Bramboráky

    Celkový počet komentářů: 588
    • babca48
      babca48

      Výborný recept. Moc chutnalo.

      21.09.2012 14:53:52

    • verru
      verru

      Bramboráky

      Výborný recept, pěkně křupavé. Mohu jen DOPORUČIT.

      14.09.2012 07:57:58

    • ebohusova
      ebohusova

      Je to dobrý recept,dělala jsem je jen na sadle ne na oleji,ale krupave super!!

      04.09.2012 15:10:08


    • pikaču
      pikaču

      občas dělávám bramborák napůl z cukety, jsou jemnější

      04.09.2012 07:25:08

    • bozena (tecka) maslukova
      bozena (tecka) maslukova

      Text komentáře byl smazán.

      Text komentáře byl smazán.

      20.08.2012 07:32:55

    • scuotty
      scuotty

      No jo, stare dobre bramboraky, paráda :-)

      17.08.2012 07:40:44

    • Ver
      Ver

      Obávám se, že tohle bych nejedla ani pod nabitou zbraní... s dobrým bramborákem to má společné akorát jméno :( Vylijete škrobovou vodu a dolijete mlékem? Smažíte ve vrstvě oleje? fuj
      Brambory, vejce, majoránka, sůl, pepř, mouka, česnek, případně nakrájený tvrdý salám nebo uzené nadrobno. Na olejem máznutou pánev nebo plát, dle chuti hotové máznout rozpuštěným máslem.

      10.08.2012 07:34:31

      • Lulu
        Lulu

        No vidíte a mně zase připadá podivný ten Váš typ na "tvrdý salám" a pomazat bramborák máslem. . .
        Bramboráky, které děláme my jsou velmi podobné tomuto receptu. Množství koření a česneku si stejně každý vychytá sám podle své chuti a abychom snížili tučnost, tak po usmažení prokládáme papírovými ubrousky, které velkou část přebytečného tuku vsáknou. Zapíjíme nejlépe pivem a občas připravíme k bramborákům zeleninovo-masovou pikantní směs. . .
        Na plátu nebo na sucho na pánvi a potřít máslem, tak takhle děláme bramborové placky z vařených brambor. Každý to má zkrátka jinak . . .

        11.08.2012 18:02:57

    • Hasa50
      Hasa50

      Bramboráky

      Několik generací si předáváme recept na bramboráky jen s malou změnou proti uvedenému receptu: místo hladké dáváme polohrubou mouku, a ještě přidáváme trochu kmínu. Můj tatínek si je ještě máčel v mléce, i mně to jako dítěti chutnalo, hm, měla bych to zase po několika desetiletích opět zkusit, co to teď udělá s mými chuťovými buňkami :-)

      09.08.2012 12:18:38


    Přidat příspěvek k receptu Bramboráky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.