reklama
hledat uživatel
       

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Bramboráky

Bramboráky

Křupavá česká pochoutka, které říkáme také cmunda. Velice dobré, ale na noc těžké, pozor!


  • 4,3

    46 660×

    4,3 46660
  • 1 hod

  • 444×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Energetická hodnota

2922 kJ / 698,1 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 543 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 813 hodnocení

Recept na jablečný mřížkový koláč krok za krokem

17. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 591 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 660 hodnocení

Posilte si imunitu díky rakytníku

17. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

Přírodní lékárnička: Hlávkové zelí a jeho využití nejen v kuchyni

16. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 559 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 671 hodnocení

Jak žít s bezlepkovou dietou

16. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 532 hodnocení

6 nejlepších receptů na jablečný štrúdl

15. 9. 2019

Postup přípravy

Syrové brambory oškrábeme, omyjeme a nastrouháme. Vodu částečně slijeme.

Strouhané brambory ochutíme solí a pepřem. Přidáme vejce, majoránku, podle potřeby mouku a mléko, aby těsto nebylo tuhé.

Do tuku rozpáleného na pánvi klademe lžíci připravené bramborové směsi, kterou rozetřeme na placky a osmažíme po obou stranách dozlatova.

Zlatavé bramboráky podáváme teplé nebo studené. Záleží, jak je máme rádi.

Další skvělé recepty na bramboráky najdete zde

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Bramboráky

    Celkový počet komentářů: 565
    • chill
      chill

      Komentář k receptu Bramboráky

      Vy olej vážíte na gramy? To bude asi problém, když nemám váhu...

      21.03.2014 10:48:27

    • Terka
      Terka

      Nevadí použít místo hladké polohrubou mouku?

      11.03.2014 14:50:36

      • libusegawlasova
        libusegawlasova

        néééé,nevadí!

        11.03.2014 14:53:07


      • Vlasta
        Vlasta

        zkusila jsem to - a vadí

        22.03.2014 07:48:57

    • Martina
      Martina

      Kolik porcí?

      Kolik bramboráků se z tohoto asi tak udělá? :)

      19.02.2014 20:31:38

    • jozefkubalast
      jozefkubalast

      Bramboráky-u nás na Slovensku zemiakové placky alebo podlesníky

      Robím to podľa osvedčených tu prečítaných receptov. Ale ja niekedy keď si ich robím pre seba pridám štipku čipoš papriky. Občas zvyknem pridať do cesta aj údené mäsko, alebo slaninku s opraženou cibuľkou. A bomba je keď pridáte aj tvaroh, nebojte sa nič nepokazíte je to bomba, skúste to a spomeniete si na mňa.............dibrú chuť

      27.01.2014 12:10:34

    • dedhrad
      dedhrad

      Moje bramboraky

      Ještě tam davam třenou cibuli a hodně česneku.. Podavam na taliři zalite dobrou zakysanou smetanou

      27.01.2014 08:23:32


    Přidat příspěvek k receptu Bramboráky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.