reklama
hledat uživatel
       

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Bramboráky

Bramboráky

Křupavá česká pochoutka, které říkáme také cmunda. Velice dobré, ale na noc těžké, pozor!


  • 4,3

    46 668×

    4,3 46668
  • 1 hod

  • 444×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Energetická hodnota

2922 kJ / 698,1 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 556 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 824 hodnocení

Přivoňte a ochutnejte: Požitkářský čaj Rooibos

15. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 600 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 668 hodnocení

Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech

14. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 167 hodnocení

Víkendové pečení s ořechy: 6 koláčů, které musíme zkusit!

13. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 565 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 672 hodnocení

Zelí v našem jídelníčku nesmí chybět: Proč je tak zdravé?

12. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 539 hodnocení

Recept na bezlepkový ořechový koláč krok za krokem

11. 10. 2019

Postup přípravy

Syrové brambory oškrábeme, omyjeme a nastrouháme. Vodu částečně slijeme.

Strouhané brambory ochutíme solí a pepřem. Přidáme vejce, majoránku, podle potřeby mouku a mléko, aby těsto nebylo tuhé.

Do tuku rozpáleného na pánvi klademe lžíci připravené bramborové směsi, kterou rozetřeme na placky a osmažíme po obou stranách dozlatova.

Zlatavé bramboráky podáváme teplé nebo studené. Záleží, jak je máme rádi.

Další skvělé recepty na bramboráky najdete zde

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Bramboráky

    Celkový počet komentářů: 568
    • zdenina56
      zdenina56

      Já zase dávam polohrubou mouku a vodu také dávam pryč jsou moc dobre a křupavé.

      11.02.2013 15:05:21

    • Ta, co vařit umí..
      Ta, co vařit umí..

      Amatéři..

      Po tom, co jsem si tady přečetla tu bezcennou konverzaci, jdu si udělat bramboráky, tak JAK je mám ráda, né tak, jak je to tady podle půl tísíce lídí SPRÁVNĚ.. a nejspíš si tam dám i tu marijánku.. Jste fakt trapný :D

      22.01.2013 12:12:53

    • josef podsednik
      josef podsednik

      klasicky brambory nastrouhane na jemno mleko mouka vajicka /sul pepr majoranka cesky cesnek/ dale ja nasekany libecek trochu tekuteho MAGGI trochu podravky strouhany (hrubceji) tvrdy syr 30.vlastni uzeny bucek na kosticky radeji tucnejsi nasekane cerstve lesni houby popripade zampiony pochopitelne vse dle chuti a konzistenci testa usmazim 1. vzorek cela rodina i kamosi ochutname a dle nazoru se testo ruzne dochuti az se shodnem vsichni ze to nema chybu !!!!!!!

      21.01.2013 14:35:02


      • misak
        misak

        Re: bramboraky

        jasně a máš klasický bramborák :-) .když tam dáš sardinky tak je sardinkový a když kečup tak kečupový atd. Jdi si vařit s Babicou tady se mluví o bramboráku a ne jeho patvarech !

        31.01.2013 14:31:02

      • holly
        holly

        Re: bramboraky

        A recept máš od Čapka z pohádky o pejskovi a kočičce, ne? Hlavně maggi a podravka je síla.

        01.02.2013 15:38:30

      • Tatínkova kuchařka
        Tatínkova kuchařka

        Pepo, to ale není klasický"" bramborák, to potom můžeš dát všechno co doma najdeš, teda zbytky , to se potom může nazívat"" BRAMBOR-ŠUMAFUK""
        Že někdo dává uzninu, to bych bral, ale žampiony ??

        04.02.2013 12:38:34

      • Sanhear
        Sanhear

        Re: bramboraky

        Hej ... nechceš tam dát třeba kari koření ?? xD

        12.02.2013 12:58:02


    Přidat příspěvek k receptu Bramboráky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.