reklama
hledat uživatel
       

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Bramboráky

Bramboráky

Křupavá česká pochoutka, které říkáme také cmunda. Velice dobré, ale na noc těžké, pozor!


  • 4,3

    46 708×

    4,3 46708
  • 1 hod

  • 446×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Energetická hodnota

2922 kJ / 698,1 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 625 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 879 hodnocení

Domácí výroba uzenin - připravte si tu nejlepší klobásu, jakou jste kdy jedli!

22. 1. 2020

Bábovka

4,7 1 628 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 708 hodnocení

Omáčky k dochucování salátů: Dodají jídlu šmrnc!

21. 1. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 181 hodnocení

Rychlé obědy do krabičky - stačí 45 minut a máte skvělé jídlo do práce

20. 1. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 576 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 707 hodnocení

Čokoládový Sacher dort krok za krokem

19. 1. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 276 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 582 hodnocení

Šéfkuchařův videorecept: Jak na nakládaný sýr, kterým oslníte nejednu návštěvu?

18. 1. 2020

Postup přípravy

Syrové brambory oškrábeme, omyjeme a nastrouháme. Vodu částečně slijeme.

Strouhané brambory ochutíme solí a pepřem. Přidáme vejce, majoránku, podle potřeby mouku a mléko, aby těsto nebylo tuhé.

Do tuku rozpáleného na pánvi klademe lžíci připravené bramborové směsi, kterou rozetřeme na placky a osmažíme po obou stranách dozlatova.

Zlatavé bramboráky podáváme teplé nebo studené. Záleží, jak je máme rádi.

Další skvělé recepty na bramboráky najdete zde

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Bramboráky

    Celkový počet komentářů: 581
    • Nini
      Nini

      Nakrájejte tam i tvarůžky. Mňaminka...

      29.03.2006 15:00:41

    • zbyněk
      zbyněk

      ja pridavam na hrubo nastrouhanou cihlu kazdy podle chuti

      21.03.2006 16:05:28

    • mirka
      mirka

      přidejte houby

      Když mám sušené houby tak je přidávám do těsta,nejdříve houby nechte namočené vo vodě.

      14.03.2006 10:49:18


    • Petr
      Petr

      A co kmín?

      Sůl, pepř, majoránka a k m í n. Brambory napůl nahrubo a najemno. Vymačkat šťávu do hrnku, po pěti minutách slít a usazený škrob vrátiti zpět (není třeba mouka), osmažené osušit papírovým ubrouskem.

      13.03.2006 07:13:11

    • Milošek
      Milošek

      další verze

      Já dávám místo poloviny mouky strouhanku a dělám dvě šišaté menší placky na pánvičce= mám více křupavých okrajů

      09.03.2006 17:39:06

    • Aleny
      Aleny

      bramborák se škvarkama

      Moje maminka do bramboráku přidává také škvarky a jsou také moc dobré. Radím vyzkoušet.

      03.03.2006 10:40:04

    • tatka
      tatka

      více chuti

      Zkušte přidat na drobno nakrájený šnytlík (pažitku), uvidíte sami, co to s bramborákem udělá.

      23.02.2006 16:50:56


    Přidat příspěvek k receptu Bramboráky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.