reklama
hledat uživatel
       

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Bramboráky

Bramboráky

Křupavá česká pochoutka, které říkáme také cmunda. Velice dobré, ale na noc těžké, pozor!


  • 4,3

    46 670×

    4,3 46670
  • 1 hod

  • 444×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Energetická hodnota

2922 kJ / 698,1 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 561 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 827 hodnocení

Recept na pečenou kachnu se zelím krok za krokem

19. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 603 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 670 hodnocení

Víno, které se zrodí díky slámě

19. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Dokonalé kynuté těsto: Tipy a triky nejen k výběru surovin

18. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 673 hodnocení

Hraběnčiny řezy krok za krokem

18. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 542 hodnocení

Vydatná italská polévka Minestrone krok za krokem

17. 10. 2019

Postup přípravy

Syrové brambory oškrábeme, omyjeme a nastrouháme. Vodu částečně slijeme.

Strouhané brambory ochutíme solí a pepřem. Přidáme vejce, majoránku, podle potřeby mouku a mléko, aby těsto nebylo tuhé.

Do tuku rozpáleného na pánvi klademe lžíci připravené bramborové směsi, kterou rozetřeme na placky a osmažíme po obou stranách dozlatova.

Zlatavé bramboráky podáváme teplé nebo studené. Záleží, jak je máme rádi.

Další skvělé recepty na bramboráky najdete zde

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Bramboráky

    Celkový počet komentářů: 569
    • pavlik153
      pavlik153

      ja ďelal bramboráky poprvé a rodina mi je pochválila a že sou vybíraví :D

      07.11.2012 18:48:24

    • Iveta
      Iveta

      S párkem taky kvalitka :)

      Přesně, nešetřit s ničím, ráda tam rvu spoooustu majoránky, ažaž česneku a dost soli, na mouku ani nedošlo a vejce stačilo jedno. Přidala jsem do směsi nadrobno nakrájený párek a vážně kvalitka :)

      30.10.2012 19:44:04

    • mispulinek
      mispulinek

      bramboráky jsou nejlepší

      22.10.2012 11:23:28


    • Kuchtít
      Kuchtít

      bramboráky

      Tento recept je výborný a velice mi chutnal

      15.10.2012 20:40:53

    • patong
      patong

      Prisňanyky

      Tyhle bramboráky se snad i nyní, jako od nepaměti, pečou bez tuku na sporáku bez pánve u Lemků Bojkú a Huculů i Rusínů, v místě, kde se odehrávala dobrodružství dobrého vojáka Š. Bývala na nich otištěna mezikruží plotýnek. Nebyly mastné, netekl z nich tuk. Ty chutnaly..

      15.10.2012 19:07:04

    • Dee
      Dee

      Máte to špatně!! místo majoránky tam má bejt marijánka! :D

      10.10.2012 13:54:05

    • Mirek
      Mirek

      Nešetřit česnekem a nebát se se solí...ale každý má jiné chuťové buňky...

      03.10.2012 21:02:29


    Přidat příspěvek k receptu Bramboráky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.