Recept na křupavou českou pochoutku, které říkáme také cmunda. Bramboráky jsou nenáročné na suroviny i čas, velice dobré, ale na noc těžké, pozor!
2-3 stroužky | česnek |
150 ml | olej |
2 ks | vejce |
1 kg | brambory |
10 ml | mléko |
120 g | hladká mouka |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
majoránka | |
mletý černý pepř |
1. Syrové brambory oškrábeme, omyjeme a nastrouháme. Vodu, kterou brambory pustily, částečně slijeme.
2. Strouhané brambory ochutíme solí a pepřem. Přidáme vejce, majoránku, podle potřeby mouku a mléko, aby těsto nebylo tuhé. Směs na bramboráky dobře promícháme.
3. Do tuku rozpáleného na pánvi klademe lžíci připravené bramborové směsi, kterou rozetřeme na placky a osmažíme po obou stranách dozlatova. Můžeme dělat malé placičky, ale klidně i bramboráky přes celou pánev.
4. Zlatavé bramboráky podáváme teplé nebo studené. Záleží, jak je máme rádi.
!TIP k přípravě
Bramboráky můžeme připravit i pečené v troubě. Stačí je místo pánve tvarovat na plech vyložený pečícím papírem a péct na 180 °C dozlatova. Během pečení je otočíme. Nebudou až tak chuťově dobré jako smažené, ale ušetříme nějaké kalorie.
!TIP k servírování
Bramboráky podáváme jako přílohu i hlavní chod. Velké bramboráky můžeme plnit masovou směsí, špenátem, sýrem i houbami.
Bramboráky na pět způsobů: Klasické, plněné uzeným i pečené v troubě
Bramboráky - česká klasika, která se neomrzí. Ale vyzkoušet tyto smažené placky na různé způsoby se rozhodně vyplatí. Naučíme vás bramboráky tradiční, plněné špenátem, doplněné houbami i fitness variantu z trouby.
Recept na křupavé domácí bramboráky krok za krokem
Kdo by neměl rád bramboráky - bramborové placky, které se připravují smažením tenké vrstvy těsta z nastrouhaných syrových brambor, mouky, vajec, soli a koření. Bramboráky podle tohoto receptu vám budou při smažení mizet pod rukama!
Vaříme levně aneb chutné pokrmy za pár korun
Každý den bezradně dumáte nad tím, jak uvařit rychle, levně a zároveň tak, aby se vašim strávníkům dělaly boule za ušima? Nemusí to být tak neřešitelný problém, pokud vaříte především ze sezónních surovin. V této době vsaďte na brambory, cuketu, dýni, houby, zelí a řepu. Tyto suroviny ušetří vaši peněženku a v kombinaci s kouskem masa je můžete beze studu podávat i v neděli.
Langoše, bramboráky a burgery jako ze stánku
Venkovní radovánky jsou v plném proudu a s nimi souvisí i oblíbené pokrmy, které si s oblibou dáváme na koupalištích, festivalech, poutích apod. Aby vám chutnalo stejně tak doma, máme pro vás pár receptů na langoše, domácí burgery, sendviče a bramboráky, které jsou čtenáři prověřené a vždycky se podaří.
autor 100
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena