reklama
hledat uživatel
       

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Bramboráky

Bramboráky

Křupavá česká pochoutka, které říkáme také cmunda. Velice dobré, ale na noc těžké, pozor!


  • 4,3

    46 661×

    4,3 46661
  • 1 hod

  • 444×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Energetická hodnota

2922 kJ / 698,1 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 549 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 815 hodnocení

Houbová sezóna je tady! Přinášíme tipy na ty nejlepší houbové recepty!

22. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 592 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 661 hodnocení

Za hodinu na stole: Cuketová bábovka krok za krokem

21. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

Palačinky na 5 způsobů: Plněné tvarohem, jablíčky i klasické s marmeládou

21. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 561 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 671 hodnocení

Švestky nejen na koláče a knedlíky: Naučte se domácí švestkové víno

20. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 535 hodnocení

Recept na dýňové noky se špenátem krok za krokem

20. 9. 2019

Postup přípravy

Syrové brambory oškrábeme, omyjeme a nastrouháme. Vodu částečně slijeme.

Strouhané brambory ochutíme solí a pepřem. Přidáme vejce, majoránku, podle potřeby mouku a mléko, aby těsto nebylo tuhé.

Do tuku rozpáleného na pánvi klademe lžíci připravené bramborové směsi, kterou rozetřeme na placky a osmažíme po obou stranách dozlatova.

Zlatavé bramboráky podáváme teplé nebo studené. Záleží, jak je máme rádi.

Další skvělé recepty na bramboráky najdete zde

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Bramboráky

    Celkový počet komentářů: 567
    • Miláček
      Miláček

      Jako starý kuchař vám řeknu, že se rozdělá mléko, dá vejce, sůl atd, do toho se strouhají banbory, což má za následek pravidelné rozptýlení přísad a nečernání brambor. Jinak přísady záleží na tom co komu chutná a rodinné a krajové tradici. Když to uděláte moc husté, máte základ na chlupaté knedlíky. Založte stránku na chlupaté knedlíky, uvedu, jak je dělám.

      10.10.2008 10:13:21

    • lunepo
      lunepo

      lepší a zdravější

      přátelé bramborák je ohromně dobrá mňamka. Ale zkuste místo mouky dát do těsta těsta 2-3 hrstě ovesných vloček. Budete překvapení super křupavou chutí. Dobrou chuŤ

      05.10.2008 22:45:49

    • Hanka
      Hanka

      CHleboráky

      Starý chléb nevyhazuji. Okrájím kůrku ( ale můžeme i nechat ) a nakrájím na kostky. Dám do mísy a zaleji vodou, nechám nabobtnat (asi 1 hod. ). Vymačkám z toho vodu a rozmělním v prstech, dále postupuji podle obvyklého receptu na bramboráky ( kdo co má rád ). Když mám málo chleba, přidám dvě - tři brambory. Málokdo pozná, že to není z brambor.! A pozor, mouky se tam nedává tolik co jste zvyklí, ale méně. V chlebu je již zastoupená.

      04.10.2008 11:33:32


    • alibaba47
      alibaba47

      To bylo radosti, není to špatný nápad!!!

      02.10.2008 08:55:13

    • Jarka
      Jarka

      s tebou bych žít nechtěl choulostivko,jde vidět,že máš dost času !

      27.09.2008 18:17:26

    • PAVLY
      PAVLY

      Re: BRAMBORAKY

      ZUZKO,DAVAM TI STO HVEZDICEK!!CTU VSECHNY TY NAZORY NA ,,BRAMBORAKY" A STALE CEKAM JESTLI JSE NEKDO ZMINI O TOM ,ZE SKROB JE VLASTNE NECO V BRAMBORECH JAKO ,,MOUKA" KTERA TY BRAMBORAKY ZAHUSTI!!!A NENI TREBA PRIDAVAT MOUKU AUZ VUBEC NE TY NESMYSLY JAKO JOGURT,STROUHANKU ATD...KONECNE NEKDO CHYTRY ..JESTE JEDNOU DIKY ZA ,,INTELIGENTNI " NAZOR!!!PAVLA Z USA

      26.09.2008 23:47:35

      • zuzka
        zuzka

        Re: BRAMBORAKY

        No já teda mouku nedávám vůbec, nebo max 1. čajovou lžičku. Bramboráky docela držej, je pravda že já dělám na velké pánvičce 4 malý aby bylo co nejvíc okrajů, Otáčet jdou pak perfektně. A jsou moc moc delikátní. Někdy dělám i placky bez česneku jen se solí a pepřem,jinak vše co patří do bramboráku. Po usmažení pomažu povidly a zakysanou smetanou. Ale to už se nedá nazvat bramoboráky. Ale je to taky mňamka.

        11.10.2008 10:45:45

    • Anna
      Anna

      Dávám cuketu na hrubo nastouhanou, samozřejmě oloupanou do mletého masa - sekané. Přidám hořčici, ale ne barvenou levnou s konzervanty, tu už dávno nekupuji, česnek, majoránku, pepř, sůl, vejce, strouhanku. Ale nemám -li namočím housku do vody nebo mléka, vymačkám, vše promíchám, udělám šištičky, potřu bílkem a peču. Můžeme také přidat na jemno nasrouhaný brambor. Je to chutné, levné. A o to jde.

      26.09.2008 19:20:01

    • Miruška
      Miruška

      Blbej bramborák

      Je skvělé jak pár placek blbýho(bez urážky)bramboráku dokáže rozpoutat debatu.Dělám bramborák jako Zuzka,to je klasika a je dobrý.Nám tak doma chutná.

      12.01.2007 00:11:49

      • Venda
        Venda

        Re: Blbej bramborák

        Tak až se vám doma podaří ochutnat opravdový bramborák,tak tyto placky bez typické bramborákové chuti půjdou oknem.Znám dost lidí co jim podobné atrapy prý také chutnaly,nemůžu se divit,nikdy pořádný bramborák ani neviděli,ale když jsme udělali bramborákové hody,už podobné náhražky nechtějí ani vidět.

        11.01.2009 21:02:27


    Přidat příspěvek k receptu Bramboráky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.