reklama
hledat uživatel
       

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Bramboráky

Bramboráky

Křupavá česká pochoutka, které říkáme také cmunda. Velice dobré, ale na noc těžké, pozor!


  • 4,3

    46 659×

    4,3 46659
  • 1 hod

  • 444×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Energetická hodnota

2922 kJ / 698,1 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 540 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 812 hodnocení

6 nejlepších receptů na jablečný štrúdl

15. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 590 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 659 hodnocení

Videorecept: Tradiční podzimní dýňová polévka podle šéfkuchaře

15. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

Recept na jakoukoli oslavu: Sýrová roláda krok za krokem

14. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 559 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 669 hodnocení

Jak na pečení dortu

14. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 532 hodnocení

Recept na domácí rajčatové pyré krok za krokem

13. 9. 2019

Postup přípravy

Syrové brambory oškrábeme, omyjeme a nastrouháme. Vodu částečně slijeme.

Strouhané brambory ochutíme solí a pepřem. Přidáme vejce, majoránku, podle potřeby mouku a mléko, aby těsto nebylo tuhé.

Do tuku rozpáleného na pánvi klademe lžíci připravené bramborové směsi, kterou rozetřeme na placky a osmažíme po obou stranách dozlatova.

Zlatavé bramboráky podáváme teplé nebo studené. Záleží, jak je máme rádi.

Další skvělé recepty na bramboráky najdete zde

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Bramboráky

    Celkový počet komentářů: 565
    • rolník
      rolník

      Bramboráky

      Aby byli křupavější přidáváme strouhanku. Ale přiměřeně !!!

      08.02.2012 21:30:24

    • Drahoš
      Drahoš

      Včera jsem poprvé v životě dělal bramborák...Podle švagra což je gurmám si mi povedl...zbylo mi těsto v lednici tak jsem si udělal dálší várku dnes a přišel mi lepší...patrně se to trošku rozleželo a prolnuly se chutě nevím ..ale recept super

      08.02.2012 16:02:20

    • Alena
      Alena

      Proč bramborák

      Tento klasický recept je starý přes sto let, je ve všech kuchařkách, tak nevím, proč ho sem někdo píše

      08.02.2012 11:42:15


    • Čudla
      Čudla

      Můj děda i táta říkali - bramborák bez masa (uzenina, uzený), není bramborák.

      08.02.2012 09:46:24

    • bozena (tecka) maslukova
      bozena (tecka) maslukova

      bramboráky

      u nás doma také zapíjíme bílou kávou.A toho česneku dávám mnohem více.

      06.02.2012 22:07:48

      • Kuči
        Kuči

        Ano pamatuji si to u Nás se taky zapíjelo bílou nebo černou kávou bylo to skvělé,česnek ten musel ščipat.

        08.02.2012 12:04:07

      • Kuči
        Kuči

        No a dobrý je i s kyselým zelím zamíchám do toho kyselé zelí pokrájené mňam to je dobrota.Dobrou chuť přátelé.

        08.02.2012 12:06:23


    Přidat příspěvek k receptu Bramboráky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.