reklama
hledat uživatel
       

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Bramboráky

Bramboráky

Křupavá česká pochoutka, které říkáme také cmunda. Velice dobré, ale na noc těžké, pozor!


  • 4,3

    46 754×

    4,3 46754
  • 1 hod

  • 447×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Energetická hodnota

2922 kJ / 698,1 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 703 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 939 hodnocení

Hygiena při koronavirové pandemii: Jak bezpečně nakupovat a manipulovat s potravinami při vaření?

8. 4. 2020

Bábovka

4,7 1 678 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 754 hodnocení

Recept na kynuté velikonoční jidáše krok za krokem

7. 4. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 138 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 190 hodnocení

Tradiční Velikonoce aneb jaké dobroty nesmí na vašem stole chybět

6. 4. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 588 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 742 hodnocení

Chcete začít jíst zdravěji? Se salátem z červené rýže a quinoy nešlápnete vedle

6. 4. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 282 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 631 hodnocení

Jak mít hezké Velikonoce i v době karantény?

5. 4. 2020

Postup přípravy

Syrové brambory oškrábeme, omyjeme a nastrouháme. Vodu částečně slijeme.

Strouhané brambory ochutíme solí a pepřem. Přidáme vejce, majoránku, podle potřeby mouku a mléko, aby těsto nebylo tuhé.

Do tuku rozpáleného na pánvi klademe lžíci připravené bramborové směsi, kterou rozetřeme na placky a osmažíme po obou stranách dozlatova.

Zlatavé bramboráky podáváme teplé nebo studené. Záleží, jak je máme rádi.

Další skvělé recepty na bramboráky najdete zde

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Bramboráky

    Celkový počet komentářů: 588
    • Roman Hrdina
      Roman Hrdina

      No nevím jak kdo, ale 2-3 strožky česneku nemůžou být ani cítit. Máme domácí česnek a teď na asi 1,5 kg brmbor padly 2 hlavičky! A náš syn si ještě stěžoval, že je ho tam málo.

      23.12.2018 12:15:40

      • Tom
        Tom

        Re: bramborák

        no potěš Pán Bůh, ten musí ale smrdět česnekem ještě minimálně týden, tak to asi o ženskou ještě nezavadil nebo leda o stejně smradlavou

        03.01.2019 04:41:34

      • Hana
        Hana

        Re: bramborák

        Ano-česnek tam musí být..Je to mňamka

        02.07.2019 15:26:05


      • anina
        anina

        Re: bramborák

        upečené bramboráky pomáznu čersvě lisovaným česnekem když už jsou na talíři ato je bomba....

        16.10.2019 17:18:11

      • Bohuš
        Bohuš

        Re: bramborák

        Jasně, česneku co nejvíc, bramborák musí pálit na jazyku česnekem

        26.10.2019 13:10:52

      • Václava keseg
        Václava keseg

        Re: bramborák

        Museli jste smrdět jak tchoři, ale bez česneku to nejsou bramboračky����

        08.01.2020 11:02:27


    Přidat příspěvek k receptu Bramboráky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.