reklama
hledat uživatel
       

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Bramboráky

Bramboráky

Křupavá česká pochoutka, které říkáme také cmunda. Velice dobré, ale na noc těžké, pozor!


  • 4,3

    46 697×

    4,3 46697
  • 1 hod

  • 446×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Energetická hodnota

2922 kJ / 698,1 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 603 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 857 hodnocení

Recept na bounty kuličky krok za krokem

15. 12. 2019

Bábovka

4,7 1 617 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 697 hodnocení

Pečeme na Vánoce: Vánoční štola a oblíbené recepty

15. 12. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 178 hodnocení

Jak na to: Rychlá příprava minutek

15. 12. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 575 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 695 hodnocení

BLOG Rychlé Fit recepty: Mini medovníčky podle Blanky

14. 12. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 275 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 568 hodnocení

Videorecept: Připravte si výborné tatrankové cukroví podle vítězky soutěže Cukrář roku!

14. 12. 2019

Postup přípravy

Syrové brambory oškrábeme, omyjeme a nastrouháme. Vodu částečně slijeme.

Strouhané brambory ochutíme solí a pepřem. Přidáme vejce, majoránku, podle potřeby mouku a mléko, aby těsto nebylo tuhé.

Do tuku rozpáleného na pánvi klademe lžíci připravené bramborové směsi, kterou rozetřeme na placky a osmažíme po obou stranách dozlatova.

Zlatavé bramboráky podáváme teplé nebo studené. Záleží, jak je máme rádi.

Další skvělé recepty na bramboráky najdete zde

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Bramboráky

    Celkový počet komentářů: 575
    • lala
      lala

      :-D

      14.02.2010 16:35:07

    • filip
      filip

      když máte v ledničce již škvarky v sádle je dobré to dělat místo na oleji, právě na škvarkách nebo sádle, bramborák je chutnější

      16.11.2009 16:10:54

    • Jiras
      Jiras

      Zkuste bramboráky potřít trochou medu. Sice to zní divně a na pohled se to vůbec nehodí, ale chutná to opravdu dobře.

      07.08.2009 15:35:09


    • Zuzi
      Zuzi

      placky u nás jedině s kečupem ;-)))

      01.06.2006 10:58:19

      • Lůca
        Lůca

        Re: *s marmeládou

        Moje teta je jí jedině s meruňkovou marmeládou. Lidi, co to ochutnali, těm to chutnalo. Já to taky ochutnala a jíst se to dá a není to tak děsivé jak to zní, ale osobně zůstanu raději u klasiky.

        24.07.2006 23:00:43

      • katarina
        katarina

        Placka je placka, ale těžko to bude bramborák. Asi zřejmě nevíte co vaříte !!!

        27.04.2007 13:13:00


    Přidat příspěvek k receptu Bramboráky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.