reklama
hledat uživatel
       

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Bramboráky

Bramboráky

Křupavá česká pochoutka, které říkáme také cmunda. Velice dobré, ale na noc těžké, pozor!


  • 4,3

    46 711×

    4,3 46711
  • 1 hod

  • 446×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Energetická hodnota

2922 kJ / 698,1 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 625 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 883 hodnocení

Recept na kynuté buchty s povidly krok za krokem

24. 1. 2020

Bábovka

4,7 1 629 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 711 hodnocení

Luštěniny nás nabijí životní energií: Jak je snáz zařadit do jídelníčku?

23. 1. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 181 hodnocení

Domácí výroba uzenin - připravte si tu nejlepší klobásu, jakou jste kdy jedli!

22. 1. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 576 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 707 hodnocení

Omáčky k dochucování salátů: Dodají jídlu šmrnc!

21. 1. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 276 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 584 hodnocení

Rychlé obědy do krabičky - stačí 45 minut a máte skvělé jídlo do práce

20. 1. 2020

Postup přípravy

Syrové brambory oškrábeme, omyjeme a nastrouháme. Vodu částečně slijeme.

Strouhané brambory ochutíme solí a pepřem. Přidáme vejce, majoránku, podle potřeby mouku a mléko, aby těsto nebylo tuhé.

Do tuku rozpáleného na pánvi klademe lžíci připravené bramborové směsi, kterou rozetřeme na placky a osmažíme po obou stranách dozlatova.

Zlatavé bramboráky podáváme teplé nebo studené. Záleží, jak je máme rádi.

Další skvělé recepty na bramboráky najdete zde

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Bramboráky

    Celkový počet komentářů: 581
    • Hasa50
      Hasa50

      Bramboráky

      Několik generací si předáváme recept na bramboráky jen s malou změnou proti uvedenému receptu: místo hladké dáváme polohrubou mouku, a ještě přidáváme trochu kmínu. Můj tatínek si je ještě máčel v mléce, i mně to jako dítěti chutnalo, hm, měla bych to zase po několika desetiletích opět zkusit, co to teď udělá s mými chuťovými buňkami :-)

      09.08.2012 12:18:38

    • Aktiyata
      Aktiyata

      Bramboráky

      Tak jsem se nechala včera inspirovat recepty. Sklidila jsem veliký úspěch. Klasický recept jsem pozměnila podle rad, co jsem si tu přečetla. Móóóc dobré. Zkusím napsat, jak jsem recept upravila. Asi (odhadem) 1,5kg brambor - slít všechnu šťávu, 1 malý bílý jogurt, 3 lžíce strouhanky, 3 vejce, česnek, sůl, pokrájené škvarky, vrchovatá lžíce Solamylu, majoránka přiměřeně, dosypat dětskou krupičkou na tu správnou tuhost, špetka skořice (bála jsem se ji, ale nebojte se), nedala jsem žádné mléko - jogurt stačil. Smažila jsem na vlastnoručně vyškvařeném sádle. To vám byla mňamka!!. I sousedka se olizovala a doma? Do misky jsem přidala pravé domácí bílé zelí. Ještě teď se určitě všem dělají boule za ušima :-)). Pro tři dospěláky a dva Zlaťáky bylo bramboráku málo :-). Nedávám žádný pepř ani jiné koření. Měla jsem přidat ještě petrželku, ale momentálně nebyla při ruce. Pro velký úspěch budu určitě brzy opakovat :-)

      01.06.2012 11:31:20

      •  Mišák
        Mišák

        Re: Bramboráky

        Mám pocit ,že z toho už nevznikl klasický bramborák ale bramboračka !

        20.07.2012 19:54:24


    • Izaura
      Izaura

      bramboráky

      Neznám nikoho, kdo by je někdy nedělal. vynikající jsou také ze suchého chleba. Téměř nepoznáte rozdíl..

      26.05.2012 23:08:19

      • uška
        uška

        Ten suchý chleba se ale musí nejprve namočit,pak"vyždímat"přeby tečnou tekutinu a dál postupovat jako u klasického bramboráku.

        30.05.2012 09:28:11

    • breburka
      breburka

      Je skutečně škoda, že v přípravě se zapomenulo na česnek, který dělá tu nejlepší chuť.Začínající kuchařinky si musí dávat pozor, při čtení.Já ještě někdy přidám pár škvarečků a uzeného masíčka a je to fantastické.Doktoři by nejásali.

      11.08.2011 09:10:06


    Přidat příspěvek k receptu Bramboráky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.