reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Bramboráky

Bramboráky

Křupavá česká pochoutka, které říkáme také cmunda. Velice dobré, ale na noc těžké, pozor!


  • 4,3

    46 846×

    4,3 46846
  • 1 hod

  • 452×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Energetická hodnota

2922 kJ / 698,1 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 811 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 030 hodnocení

Oblíbené tipy a triky nejen do kuchyně 2.díl

18. 9. 2020

Bábovka

4,7 1 751 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 846 hodnocení

Jak upéct dokonalý cheesecake: Recepty, které hravě zvládnete

18. 9. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 141 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 217 hodnocení

Videorecept: Koprovka nebo křenovka podle Anny

17. 9. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 612 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 798 hodnocení

Jak připravit tatarák? Pracně škrábaná svíčková není povinná

17. 9. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 293 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 691 hodnocení

Oblíbené tipy a triky nejen do kuchyně 1.díl

17. 9. 2020

Postup přípravy

Syrové brambory oškrábeme, omyjeme a nastrouháme. Vodu částečně slijeme.

Strouhané brambory ochutíme solí a pepřem. Přidáme vejce, majoránku, podle potřeby mouku a mléko, aby těsto nebylo tuhé.

Do tuku rozpáleného na pánvi klademe lžíci připravené bramborové směsi, kterou rozetřeme na placky a osmažíme po obou stranách dozlatova.

Zlatavé bramboráky podáváme teplé nebo studené. Záleží, jak je máme rádi.

Další skvělé recepty na bramboráky najdete zde

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Bramboráky

    Celkový počet komentářů: 617
    • Zuzik
      Zuzik

      nejlepší bramboráky jsou, když k nim přidáte 1 celý tvaroh, dělám, už to leta podle mojí prababičky, vynikající...

      31.01.2013 17:10:44

    • jima
      jima

      bramboraky smažim na sadle mnam............

      07.01.2013 09:25:57

    • Mimi
      Mimi

      bolo výborné s tým pridaním mlieka, robila som doteraz bez

      18.12.2012 15:15:57


    • Jiří Tomáš
      Jiří Tomáš

      Bramboráky

      My děláme bramboráky také tak, ale aby byli křupavější přidávme strouhanku.

      17.10.2011 08:43:23


    Přidat příspěvek k receptu Bramboráky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.