reklama
hledat uživatel
       

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Bramboráky

Bramboráky

Křupavá česká pochoutka, které říkáme také cmunda. Velice dobré, ale na noc těžké, pozor!


  • 4,3

    46 711×

    4,3 46711
  • 1 hod

  • 446×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Energetická hodnota

2922 kJ / 698,1 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 625 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 883 hodnocení

Recept na kynuté buchty s povidly krok za krokem

24. 1. 2020

Bábovka

4,7 1 629 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 711 hodnocení

Luštěniny nás nabijí životní energií: Jak je snáz zařadit do jídelníčku?

23. 1. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 181 hodnocení

Domácí výroba uzenin - připravte si tu nejlepší klobásu, jakou jste kdy jedli!

22. 1. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,2 577 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 707 hodnocení

Omáčky k dochucování salátů: Dodají jídlu šmrnc!

21. 1. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 276 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 584 hodnocení

Rychlé obědy do krabičky - stačí 45 minut a máte skvělé jídlo do práce

20. 1. 2020

Postup přípravy

Syrové brambory oškrábeme, omyjeme a nastrouháme. Vodu částečně slijeme.

Strouhané brambory ochutíme solí a pepřem. Přidáme vejce, majoránku, podle potřeby mouku a mléko, aby těsto nebylo tuhé.

Do tuku rozpáleného na pánvi klademe lžíci připravené bramborové směsi, kterou rozetřeme na placky a osmažíme po obou stranách dozlatova.

Zlatavé bramboráky podáváme teplé nebo studené. Záleží, jak je máme rádi.

Další skvělé recepty na bramboráky najdete zde

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Bramboráky

    Celkový počet komentářů: 581
    • Jožin
      Jožin

      Komentář k receptu Bramboráky

      Tak u nás v okolí St. Boleslavi se bamborákum říká VRZÁNEK a nejlepší je hodně slabí , aby křupal i uprostřed .Proto těsto musí být řidký, po nalití na pánev dalo dobře rozprostřít. Mlékem nešetřím 1 hrnek a musí být hodně teplé tím zabráním černání těsta na VRZÁNEK se

      30.08.2018 15:20:09

    • Jiří Fukala
      Jiří Fukala

      Bramboráky

      Myslím,že 10ml mléka je strašně málo, to není ani půl malé štamprle,tak bych dal buď 100ml mléka, nebo těch 10ml bych klidně vynechal...

      19.08.2018 18:41:58

    • Lenka
      Lenka

      do bramboráků přidávam tvaroh,dávám strouhanku a aspoň 4 vejce ☺ jsou super

      14.07.2018 08:20:12


    • Katka
      Katka

      Komentář k receptu Bramboráky

      Ja dávám místo mouky vločky a tvrdý strouhany sýr..

      18.02.2018 11:47:09

    • Marci
      Marci

      Komentář k receptu Bramboráky

      místo mouky dávám strouhanku.Jinak vyborne

      30.11.2017 20:15:36

    • Honzík
      Honzík

      bramborák s klobásou nebo anglická slanina

      Já bych nepřidával cibulku,ale výborné Mirošovské klobásy nebo anglickou slaninu,dodávají bramboráku velice pikantní chuť po uzeném mase,může se jak k pivu tak k vínu

      29.11.2017 12:17:06

    • Bonn
      Bonn

      Český Bramborák

      Klasický bramborák 1kg brambor mléko hladká mouka 2 vejce přidávám 1 malou cibulku česnek větší sůl pepř olej majoránka vodu z brambor trocha vyždímat a přidat více mléka aby bramborák nebyl nazelenalí vše dobře promíchat přeji příjemné chutě z pozdravem Ben.

      03.04.2017 10:50:29

      • Franta Smazil
        Franta Smazil

        Re: Český Bramborák

        Ja myslim, zeten recept je skvely. Dodal jsem neco chili, maku, lysohlavek a upekl jsem vesele kolacku. Joj to bele vesele. Honosne to bele. Taku srandu sme pak meli, az sused dosel ze jako co tak jsme dodelali pak kolacku a hned se mu hubajda smala od usiska na usisko. Dobry recept, dej lajká a napisu dalsu tu recenziu.

        Miloš Zeman �

        19.09.2017 22:32:52


    Přidat příspěvek k receptu Bramboráky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.