reklama
hledat uživatel
       

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Bramboráky

Bramboráky

Křupavá česká pochoutka, které říkáme také cmunda. Velice dobré, ale na noc těžké, pozor!


  • 4,3

    46 685×

    4,3 46685
  • 1 hod

  • 446×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Energetická hodnota

2922 kJ / 698,1 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 579 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 842 hodnocení

Perníkové chaloupky na hrneček krok za krokem

17. 11. 2019

Bábovka

4,7 1 611 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 685 hodnocení

Základní suroviny k pečení vánočního cukroví

17. 11. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 175 hodnocení

Recept na bramborový guláš s klobásou krok za krokem

17. 11. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 571 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 685 hodnocení

Videorecept: Vánoční pracny podle Anny

16. 11. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 272 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 556 hodnocení

Videorecept: Vláčné hruškové lívance podle Anny

16. 11. 2019

Postup přípravy

Syrové brambory oškrábeme, omyjeme a nastrouháme. Vodu částečně slijeme.

Strouhané brambory ochutíme solí a pepřem. Přidáme vejce, majoránku, podle potřeby mouku a mléko, aby těsto nebylo tuhé.

Do tuku rozpáleného na pánvi klademe lžíci připravené bramborové směsi, kterou rozetřeme na placky a osmažíme po obou stranách dozlatova.

Zlatavé bramboráky podáváme teplé nebo studené. Záleží, jak je máme rádi.

Další skvělé recepty na bramboráky najdete zde

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Bramboráky

    Celkový počet komentářů: 574
    • michal
      michal

      naserte sy ja to delam uplne jinak

      26.11.2011 17:24:05

    • karavan11111
      karavan11111

      bramborák, podlesník na Slovensku zem.placka

      Ja strúham na hrubšom strúhadle, s hl. múkou, samozrejme cesnak, korenie soľ, majoránka, vajíčko a do tejto zmesi pridám na jemno nakrajanú prerastenú údenú slaninku opražím až pustí šťavu pridám na jemno nakrájanú cibuľku do zlatista podusím a vmiešam do cesta...skúste

      21.11.2011 21:48:45

    • :)
      :)

      Ahojíík tak jestli můžu taky se ráda podělím jak je dělám já :) Pokud možno brambor dávám tolik kolik je nás právě doma Dejme tomu že dávám tak to kilo brambor.Strouhám jednu část na jemno a druhou na hrubo.Jednu celou a ještě tak půlku česneku na výraznější chuť .Přidávám tam :1 a půl balíčku majoránky plus sušené bylinky (petrželku,pažitku atd.) Pokud je čerstvá je lepší a ke všemu přidávám nať od naťové cibulky.Vajec dávám tak 5-6 Jinak uvařím si mléko a naleju ho už pomalu na přichystané těsto kde už mám taky první 4 vejce.Pak doladím chuť a ještě přidám poslední vejce plus hladkou mouku.Strouhanky dávám tak hrst.

      10.11.2011 08:09:18

    • Chain
      Chain

      2-3 stroužky česneku jsou na kilo brambor vyloženě málo, ani majoránkou nemá cenu šetřit

      25.10.2011 13:21:19

    • EJA
      EJA

      jiz nechci sledovat prispevky

      13.08.2011 20:13:02


    Přidat příspěvek k receptu Bramboráky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.