reklama
hledat uživatel
       

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Bramboráky

Bramboráky

Křupavá česká pochoutka, které říkáme také cmunda. Velice dobré, ale na noc těžké, pozor!


  • 4,3

    46 693×

    4,3 46693
  • 1 hod

  • 446×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Energetická hodnota

2922 kJ / 698,1 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 596 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 854 hodnocení

Adventní čas, svátky a tradice 2.díl

7. 12. 2019

Bábovka

4,7 1 615 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 693 hodnocení

Videorecept na hříšně dobré Bounty tyčinky - nepečené vánoční cukroví jen ze 3 surovin

6. 12. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 176 hodnocení

Tajemství pletení vánočky

6. 12. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 574 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 692 hodnocení

Recept na jemný vaječný likér krok za krokem

5. 12. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 274 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 564 hodnocení

Vánoce diabetika: Jak si při dietě pochutnat?

5. 12. 2019

Postup přípravy

Syrové brambory oškrábeme, omyjeme a nastrouháme. Vodu částečně slijeme.

Strouhané brambory ochutíme solí a pepřem. Přidáme vejce, majoránku, podle potřeby mouku a mléko, aby těsto nebylo tuhé.

Do tuku rozpáleného na pánvi klademe lžíci připravené bramborové směsi, kterou rozetřeme na placky a osmažíme po obou stranách dozlatova.

Zlatavé bramboráky podáváme teplé nebo studené. Záleží, jak je máme rádi.

Další skvělé recepty na bramboráky najdete zde

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Bramboráky

    Celkový počet komentářů: 574
    • kuchařík
      kuchařík

      Komentář k receptu Bramboráky

      Hlavně tam nezapomeňte dát ten česnek, z receptu se vytratil :-) Co rodina, to jiná varianta bramboráku. Já ho rád s uzeným a hrubě strouhanými bramborami. Tak experimentujte, až najdete tu pravou variantu. Dobrou chuť všem.

      02.09.2018 18:37:19

    • Jožin
      Jožin

      Komentář k receptu Bramboráky

      Tak u nás v okolí St. Boleslavi se bamborákum říká VRZÁNEK a nejlepší je hodně slabí , aby křupal i uprostřed .Proto těsto musí být řidký, po nalití na pánev dalo dobře rozprostřít. Mlékem nešetřím 1 hrnek a musí být hodně teplé tím zabráním černání těsta na VRZÁNEK se

      30.08.2018 15:20:09

    • Jiří Fukala
      Jiří Fukala

      Bramboráky

      Myslím,že 10ml mléka je strašně málo, to není ani půl malé štamprle,tak bych dal buď 100ml mléka, nebo těch 10ml bych klidně vynechal...

      19.08.2018 18:41:58


    • Lenka
      Lenka

      do bramboráků přidávam tvaroh,dávám strouhanku a aspoň 4 vejce ☺ jsou super

      14.07.2018 08:20:12

    • Katka
      Katka

      Komentář k receptu Bramboráky

      Ja dávám místo mouky vločky a tvrdý strouhany sýr..

      18.02.2018 11:47:09

    • Dana
      Dana

      Komentář k receptu Bramboráky

      Já osobně brambory nestrouhám. Melu je i s česnekem na masovém strojku, tak to dělala i moje babička. Jde to rychle. Jen nápad. Bramboráky jsou krásně křupavé.

      08.12.2017 10:18:36

    • Marci
      Marci

      Komentář k receptu Bramboráky

      místo mouky dávám strouhanku.Jinak vyborne

      30.11.2017 20:15:36

    • Honzík
      Honzík

      bramborák s klobásou nebo anglická slanina

      Já bych nepřidával cibulku,ale výborné Mirošovské klobásy nebo anglickou slaninu,dodávají bramboráku velice pikantní chuť po uzeném mase,může se jak k pivu tak k vínu

      29.11.2017 12:17:06


    Přidat příspěvek k receptu Bramboráky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.