reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Bramboráky

Bramboráky

Křupavá česká pochoutka, které říkáme také cmunda. Velice dobré, ale na noc těžké, pozor!


  • 4,3

    46 857×

    4,3 46857
  • 1 hod

  • 453×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Energetická hodnota

2922 kJ / 698,1 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 824 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 045 hodnocení

Recept na dýňové pyré krok za krokem

1. 11. 2020

Bábovka

4,7 1 765 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 857 hodnocení

Svatomartinská vína - připijte si mladým vínem z podzimní sklizně

1. 11. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 222 hodnocení

Jak na kynuté těsto?

31. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 617 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 804 hodnocení

Recept na zelňačku s klobásou krok za krokem

31. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 298 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 706 hodnocení

Palačinkový dort krok za krokem

31. 10. 2020

Postup přípravy

Syrové brambory oškrábeme, omyjeme a nastrouháme. Vodu částečně slijeme.

Strouhané brambory ochutíme solí a pepřem. Přidáme vejce, majoránku, podle potřeby mouku a mléko, aby těsto nebylo tuhé.

Do tuku rozpáleného na pánvi klademe lžíci připravené bramborové směsi, kterou rozetřeme na placky a osmažíme po obou stranách dozlatova.

Zlatavé bramboráky podáváme teplé nebo studené. Záleží, jak je máme rádi.

Další skvělé recepty na bramboráky najdete zde

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Bramboráky

    Celkový počet komentářů: 634
    • Anny
      Anny

      palacynky jináč

      Já přydávám 2 žličky skořyce a sardelovou paztu?

      20.10.2020 09:45:08

    • nutrie
      nutrie

      česnek

      jděte se vysrat,dobytkové

      10.10.2020 17:48:14

    • xaver
      xaver

      2-3 stroužky česneku? Naprostý nesmysl! Do tohoto množství brambor je nutné dát 10-20 stroužků, jinak to není bramborák, ale napodobenina bramboráku! Patří tam také trocha kmínu. Kdo chce jemnější bramborák, ředí vodou nebo mlékem. Také lze do těsta přidat několik lžic kysaného zelí. Někdo přidává uzeninu, ale ta úplně změní chuť bramboráku. Negativně.

      05.10.2020 13:35:57


      • kopulace
        kopulace

        Re: česnek

        20 stroužků česneku,tjo,to pak kunda a čurák smrdí měsíc

        06.10.2020 20:47:29

      • Ota
        Ota

        Re: česnek

        Tyhle lidi co propagují 20 stroužků česneku je to možné ale do jakého množství? Mělo by to mít nádech česneku a to jsou ty 2 až 3 stroužky jak píše recept a hlavně podle síly česneku volíme množství. Pán který dává 20 stroužku má zřejmě na mysli něco co jako česnek trochu připomíná nebo Čínský. Toho Českého stačí doopravdy 2až3 stroužky a vychutnáte si všechny ingredience co bramborák má obsahovat. Dám příklad jeden blb mne uvařil chili con carne a šlo to do prdele ani stvořitel této pochutiny kterou mám rád to nežral hovadina zničil to všechno. Tak mi silně připomínáte toho blba.

        09.10.2020 08:40:53

    • Kajoušek
      Kajoušek

      Bramboráky

      Dobré je slitou šťávu z brambor nechat usadit, horní část ( vodu ) slít a spodek, usazený škrob vrátit do brambor. Bramboráky mají pak hezčí vzhled.

      21.09.2020 16:56:18


    Přidat příspěvek k receptu Bramboráky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.