reklama
hledat uživatel
       

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Bramboráky

Bramboráky

Křupavá česká pochoutka, které říkáme také cmunda. Velice dobré, ale na noc těžké, pozor!


  • 4,3

    46 651×

    4,3 46651
  • 1 hod

  • 444×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Energetická hodnota

2922 kJ / 698,1 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 530 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,6 803 hodnocení

Provoní celou kuchyň! Francouzský hruškový koláč s polevou krok za krokem

23. 8. 2019

Bábovka

4,7 1 583 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 651 hodnocení

Když máte hub plné košíky: Pusťte se do zavařování

23. 8. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 159 hodnocení

Recept na houbovou smaženici krok za krokem

22. 8. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 555 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 666 hodnocení

Recept na cheesecake s borůvkami krok za krokem

22. 8. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,5 266 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 527 hodnocení

Houby v kuchyni: Jak je zpracovat, uchovat v nich vitamíny a zároveň si pochutnat

21. 8. 2019

Postup přípravy

Syrové brambory oškrábeme, omyjeme a nastrouháme. Vodu částečně slijeme.

Strouhané brambory ochutíme solí a pepřem. Přidáme vejce, majoránku, podle potřeby mouku a mléko, aby těsto nebylo tuhé.

Do tuku rozpáleného na pánvi klademe lžíci připravené bramborové směsi, kterou rozetřeme na placky a osmažíme po obou stranách dozlatova.

Zlatavé bramboráky podáváme teplé nebo studené. Záleží, jak je máme rádi.

Další skvělé recepty na bramboráky najdete zde

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Bramboráky

    Celkový počet komentářů: 565
    • Celebriel
      Celebriel

      Bramboráky...

      ... byly moc dobré, já dle doporučení v komentářích přidala trochu strouhanky a místo hladké mouky, jsem dala hrubou a dovylepšila trochou grilovacího koření na brambory ;-)

      25.01.2014 13:55:49

    • Luboš Kulhavý
      Luboš Kulhavý

      Komentář k receptu Bramboráky

      moc dobré

      25.01.2014 12:38:58

    • Jožo
      Jožo

      bramboráky

      Receptje dobrý a osvědčený,ale já přidávám ještě po slití nadbytečné vody hrst strouhanky.Jsou křupavé

      20.01.2014 13:11:18


    • kutil
      kutil

      dělám take bramboráky a ještě přidávám trochu mletych škvarku a trochu cibule nakrájenou najemno. jsou velice dobré.

      30.12.2013 16:47:54

    • Eva
      Eva

      U nás v podkrkonoší jsou to sejkory.

      Výborné jsou i pečené nasucho-jen na plotně.Potom je v misce mašlovačkou potřít rozpuštěným máslem.

      30.12.2013 11:59:39

    • Jenda
      Jenda

      Vodu částečně slijeme

      Co to prosím znamená? Když oloupu a nastrouhám brambory, tak jsou v míse "v suchu" Mám teda přidat vodu? Kolik? Díky za odpověď :)

      21.09.2013 13:22:56

      • Tana
        Tana

        Re: Vodu částečně slijeme

        Nene, to je myšlena voda, kterou pustí ty brambory. Tu je potřeba slít.

        26.09.2013 12:35:20

      • 123
        123

        Re: Vodu částečně slijeme

        Kdyz nastrouhas brambory, tak ti pusti trosku stavy. Kdyz ji tam bude moc, tak se to sleje pryc.

        16.11.2013 15:40:12

      • Malda
        Malda

        Re: Vodu částečně slijeme

        Nové brambory částečně pouští vodu, takže myšleno asi tak, abys tuto vodu odlil pryč...

        17.12.2013 10:35:27

      • Petr
        Petr

        Re: Vodu částečně slijeme

        Doporučuji místo vody přidat trochu piva. I s mlékem bych šetřil a raději dám pivo. Pokud se trefíte, tak jsou pak křupavější.

        04.01.2014 18:06:17


    Přidat příspěvek k receptu Bramboráky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.