reklama
hledat uživatel
       

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Bramboráky

Bramboráky

Křupavá česká pochoutka, které říkáme také cmunda. Velice dobré, ale na noc těžké, pozor!


  • 4,3

    46 688×

    4,3 46688
  • 1 hod

  • 446×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Energetická hodnota

2922 kJ / 698,1 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 582 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 843 hodnocení

Recept na perník s ořechy krok za krokem

23. 11. 2019

Bábovka

4,7 1 612 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 688 hodnocení

Letošní plán pečení vánočního cukroví

22. 11. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 175 hodnocení

Videorecept: Skvělý dýňový jahelník podle Anny

22. 11. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 573 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 688 hodnocení

Recept na vanilkové rohlíčky krok za krokem

21. 11. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 272 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 556 hodnocení

Recept na originální kuřecí kari podle šéfkuchaře

21. 11. 2019

Postup přípravy

Syrové brambory oškrábeme, omyjeme a nastrouháme. Vodu částečně slijeme.

Strouhané brambory ochutíme solí a pepřem. Přidáme vejce, majoránku, podle potřeby mouku a mléko, aby těsto nebylo tuhé.

Do tuku rozpáleného na pánvi klademe lžíci připravené bramborové směsi, kterou rozetřeme na placky a osmažíme po obou stranách dozlatova.

Zlatavé bramboráky podáváme teplé nebo studené. Záleží, jak je máme rádi.

Další skvělé recepty na bramboráky najdete zde

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Bramboráky

    Celkový počet komentářů: 574
    • chill
      chill

      Komentář k receptu Bramboráky

      Vy olej vážíte na gramy? To bude asi problém, když nemám váhu...

      21.03.2014 10:48:27

    • Terka
      Terka

      Nevadí použít místo hladké polohrubou mouku?

      11.03.2014 14:50:36

      • libusegawlasova
        libusegawlasova

        néééé,nevadí!

        11.03.2014 14:53:07


      • Vlasta
        Vlasta

        zkusila jsem to - a vadí

        22.03.2014 07:48:57

    • Martina
      Martina

      Kolik porcí?

      Kolik bramboráků se z tohoto asi tak udělá? :)

      19.02.2014 20:31:38

    • jozefkubalast
      jozefkubalast

      Bramboráky-u nás na Slovensku zemiakové placky alebo podlesníky

      Robím to podľa osvedčených tu prečítaných receptov. Ale ja niekedy keď si ich robím pre seba pridám štipku čipoš papriky. Občas zvyknem pridať do cesta aj údené mäsko, alebo slaninku s opraženou cibuľkou. A bomba je keď pridáte aj tvaroh, nebojte sa nič nepokazíte je to bomba, skúste to a spomeniete si na mňa.............dibrú chuť

      27.01.2014 12:10:34

    • dedhrad
      dedhrad

      Moje bramboraky

      Ještě tam davam třenou cibuli a hodně česneku.. Podavam na taliři zalite dobrou zakysanou smetanou

      27.01.2014 08:23:32

    • Celebriel
      Celebriel

      Bramboráky...

      ... byly moc dobré, já dle doporučení v komentářích přidala trochu strouhanky a místo hladké mouky, jsem dala hrubou a dovylepšila trochou grilovacího koření na brambory ;-)

      25.01.2014 13:55:49


    Přidat příspěvek k receptu Bramboráky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.