reklama
hledat uživatel
       

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Bramboráky

Bramboráky

Křupavá česká pochoutka, které říkáme také cmunda. Velice dobré, ale na noc těžké, pozor!


  • 4,3

    46 728×

    4,3 46728
  • 1 hod

  • 446×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Energetická hodnota

2922 kJ / 698,1 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 652 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 904 hodnocení

Tip na víkend: Úžasné domácí věnečky krok za krokem

21. 2. 2020

Bábovka

4,7 1 650 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 728 hodnocení

Znáte eintopf, quiche nebo kofty? Prověřte své vědomosti mezinárodní kuchyně v našem testu

21. 2. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 132 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 184 hodnocení

Luštěninové rigatoni se sušenými rajčaty a uzeným tofu krok za krokem

20. 2. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 578 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 719 hodnocení

Recept na kuřecí stehna s houbami krok za krokem

19. 2. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 277 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 601 hodnocení

Zažeňte hlad v práci! 6 tipů na rychlé jídlo do krabičky

18. 2. 2020

Postup přípravy

Syrové brambory oškrábeme, omyjeme a nastrouháme. Vodu částečně slijeme.

Strouhané brambory ochutíme solí a pepřem. Přidáme vejce, majoránku, podle potřeby mouku a mléko, aby těsto nebylo tuhé.

Do tuku rozpáleného na pánvi klademe lžíci připravené bramborové směsi, kterou rozetřeme na placky a osmažíme po obou stranách dozlatova.

Zlatavé bramboráky podáváme teplé nebo studené. Záleží, jak je máme rádi.

Další skvělé recepty na bramboráky najdete zde

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Bramboráky

    Celkový počet komentářů: 584
    • Miláček
      Miláček

      Jako starý kuchař vám řeknu, že se rozdělá mléko, dá vejce, sůl atd, do toho se strouhají banbory, což má za následek pravidelné rozptýlení přísad a nečernání brambor. Jinak přísady záleží na tom co komu chutná a rodinné a krajové tradici. Když to uděláte moc husté, máte základ na chlupaté knedlíky. Založte stránku na chlupaté knedlíky, uvedu, jak je dělám.

      10.10.2008 10:13:21

    • lunepo
      lunepo

      lepší a zdravější

      přátelé bramborák je ohromně dobrá mňamka. Ale zkuste místo mouky dát do těsta těsta 2-3 hrstě ovesných vloček. Budete překvapení super křupavou chutí. Dobrou chuŤ

      05.10.2008 22:45:49

    • Hanka
      Hanka

      CHleboráky

      Starý chléb nevyhazuji. Okrájím kůrku ( ale můžeme i nechat ) a nakrájím na kostky. Dám do mísy a zaleji vodou, nechám nabobtnat (asi 1 hod. ). Vymačkám z toho vodu a rozmělním v prstech, dále postupuji podle obvyklého receptu na bramboráky ( kdo co má rád ). Když mám málo chleba, přidám dvě - tři brambory. Málokdo pozná, že to není z brambor.! A pozor, mouky se tam nedává tolik co jste zvyklí, ale méně. V chlebu je již zastoupená.

      04.10.2008 11:33:32


    • alibaba47
      alibaba47

      To bylo radosti, není to špatný nápad!!!

      02.10.2008 08:55:13

    • Jarka
      Jarka

      s tebou bych žít nechtěl choulostivko,jde vidět,že máš dost času !

      27.09.2008 18:17:26

    • Anna
      Anna

      Dávám cuketu na hrubo nastouhanou, samozřejmě oloupanou do mletého masa - sekané. Přidám hořčici, ale ne barvenou levnou s konzervanty, tu už dávno nekupuji, česnek, majoránku, pepř, sůl, vejce, strouhanku. Ale nemám -li namočím housku do vody nebo mléka, vymačkám, vše promíchám, udělám šištičky, potřu bílkem a peču. Můžeme také přidat na jemno nasrouhaný brambor. Je to chutné, levné. A o to jde.

      26.09.2008 19:20:01

    • Anna
      Anna

      Fuj, fuj, fuj, přihřát v mikrovlnce! Jím zásadně jen čersté jídlo a když už to musí být, tak knedlíky, brambory prohřeju na pařáčku,omáčky ohřívám a vymíchám kastrole, studené palačinky nakrájím na nudličky a opeču na másle, pokud jsou už namazané marmeládou, při pečení krásně zkaramelizuje...ňam. Mikrolnnku nepoužívám, ničí chuť jídla.

      26.09.2008 19:09:26

    • juditka
      juditka

      ja do bramboraku nastrouham najemno 1 az 2 mrkve maji krasnou barvu a jsou lepsi

      26.09.2008 07:51:08

    • Jarda
      Jarda

      celeráček

      Chutná obměna bramboráku je přídavek nastrouhaného cerelu do klasického receptu. Množství dle chuti, vhodná je tak čtvrtina váhy brambor. Kdo má rád křupavé, může posypat nalité těsto na pánvi krupicí. Nebo ještě lépe potřít placku před otočením na pánvi, namočenou krupicí ve vodě.

      24.09.2008 19:58:11


    Přidat příspěvek k receptu Bramboráky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.