reklama
hledat uživatel
       

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Bramboráky

Bramboráky

Křupavá česká pochoutka, které říkáme také cmunda. Velice dobré, ale na noc těžké, pozor!


  • 4,3

    46 651×

    4,3 46651
  • 1 hod

  • 444×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Energetická hodnota

2922 kJ / 698,1 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 530 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,6 803 hodnocení

Milujete chuť sušených rajčat? Připravte si domácí a levnější variantu

24. 8. 2019

Bábovka

4,7 1 583 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 651 hodnocení

Provoní celou kuchyň! Francouzský hruškový koláč s polevou krok za krokem

23. 8. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 159 hodnocení

Když máte hub plné košíky: Pusťte se do zavařování

23. 8. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 555 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 666 hodnocení

Recept na houbovou smaženici krok za krokem

22. 8. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,5 266 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 527 hodnocení

Recept na cheesecake s borůvkami krok za krokem

22. 8. 2019

Postup přípravy

Syrové brambory oškrábeme, omyjeme a nastrouháme. Vodu částečně slijeme.

Strouhané brambory ochutíme solí a pepřem. Přidáme vejce, majoránku, podle potřeby mouku a mléko, aby těsto nebylo tuhé.

Do tuku rozpáleného na pánvi klademe lžíci připravené bramborové směsi, kterou rozetřeme na placky a osmažíme po obou stranách dozlatova.

Zlatavé bramboráky podáváme teplé nebo studené. Záleží, jak je máme rádi.

Další skvělé recepty na bramboráky najdete zde

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Bramboráky

    Celkový počet komentářů: 565
    • Jancito
      Jancito

      Dobry bramboraky

      .

      10.04.2012 21:44:30

    • denamat
      denamat

      Bramboráčky jsou výborné, jen jsem udělala malou změnu, místo mléka jsem přidala bilý jogurt, jsou tak velmi lehké a křupavé.

      Dala jsem si je s nasekanou zeleninou (čerstvá brokolice, paprika, rajčata, okurek)

      Velmi lahodná večeře.

      07.04.2012 17:00:35

    • Kulda
      Kulda

      jednoduchá rychlá bašta

      klasická česká bašta za pár minut hotová :-)

      05.04.2012 11:41:10


    • micer
      micer

      Tak jsem to zkusil a povedlo se, bramboraky byly vyborne. :-) btw, v popisu chybi, ze mame pridat cesnek...

      25.03.2012 14:21:27

    • Martina
      Martina

      tak dnes to také zkusím...tak uvidím a dám vědět.....

      24.02.2012 18:17:32

    • Verunka
      Verunka

      I když jsem je dělala poprvé, moc se povedly a všem chutnaly. Moc dobré!

      20.02.2012 11:57:08

    • bohuna
      bohuna

      My v Krkonoších děláme HANUŠKY,to je obdoba bramboráků,ale bez koření a česneku.Peče se to na sucho na pomazaném plátu slaninou.po upečení se namažou přetaveným másem,nebo se smočí do smetany a k tomu hrnek bílé kávy,,to je ohromná dobrota.

      07.02.2012 11:35:37

      • Peťas
        Peťas

        Re: Hanušky

        Souhlasím s Bobešem...Suché na plátu jsou sejkory a bromborák je v podkrkonoší pečen v pekáči ve větší vrstvě (třeba jako zemlbába nebo šunkafleky ). Jsem od Vysokého nad Jizerou............

        09.02.2012 18:37:56


    Přidat příspěvek k receptu Bramboráky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.