reklama
hledat uživatel
       

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Bramboráky

Bramboráky

Křupavá česká pochoutka, které říkáme také cmunda. Velice dobré, ale na noc těžké, pozor!


  • 4,3

    46 684×

    4,3 46684
  • 1 hod

  • 446×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Energetická hodnota

2922 kJ / 698,1 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 576 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 839 hodnocení

Recept na smaženou cuketu v sýrovém těstíčku s dýňovým pyré

12. 11. 2019

Bábovka

4,7 1 608 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 684 hodnocení

Nachlazení a chřipka nebudou mít šanci: Uvařte si domácí zázvorový čaj

11. 11. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 174 hodnocení

Recept na zelný chlebíček s uzeným krok za krokem

10. 11. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 571 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 683 hodnocení

Recept na domácí krtkův dort krok za krokem

10. 11. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 272 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 554 hodnocení

Recept na pečenou kachnu se zelím krok za krokem

9. 11. 2019

Postup přípravy

Syrové brambory oškrábeme, omyjeme a nastrouháme. Vodu částečně slijeme.

Strouhané brambory ochutíme solí a pepřem. Přidáme vejce, majoránku, podle potřeby mouku a mléko, aby těsto nebylo tuhé.

Do tuku rozpáleného na pánvi klademe lžíci připravené bramborové směsi, kterou rozetřeme na placky a osmažíme po obou stranách dozlatova.

Zlatavé bramboráky podáváme teplé nebo studené. Záleží, jak je máme rádi.

Další skvělé recepty na bramboráky najdete zde

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Bramboráky

    Celkový počet komentářů: 573
    • Ota
      Ota

      2až 3 stroužky je dost

      2až 3 stroužky pro člověka který nemá spálené chuťové buňky je akorát,Všeho z mírou.Toje asi tak když do guláše dáte tolik feferonek že se to nedá jíst a ta radost toho kuchaře co že to uvařil že se to nedá sníst.Takže s tím česnekem je to samý.

      26.05.2019 04:26:28

    • Dilina
      Dilina

      re:bramborak

      More pochutnal jsem si

      30.04.2019 13:54:26

    • Bobo indian
      Bobo indian

      dá se udělat bez tuku na teflonové pánvi tzv. dietně.Mám to vyzkoušené.

      27.04.2019 23:02:30


    • dzixy
      dzixy

      bramborák bez česneku??

      I když se do bramboráku může dát cokoliv, a takové jsem již jedl, nejlepší je, když do uvedeného receptu ještě přidáme několik stroužku utřeného česneku. Diskuitér Tom píše, že po takových bramborácích jeden " smrdí " . Omyl, není to vůbec cítit, zejména ne, když se k bramboráku vypije kyška, podmáslí, nebo jenom obyčejný mléčný nápoj. A takové malé bramboráky jsou vynikající přílohou ke šťávě z dušených mas.

      03.04.2019 19:18:00

      • Marty19
        Marty19

        Re: bramborák bez česneku??

        S česnekem a uzeným naprosto souhlasím, jen to zelí dělám jinak, a to pokrájené najemno s cibulkou, pěkně opepřené jako přílohu.

        05.04.2019 20:01:06

    • sikulka
      sikulka

      co ještě?

      Já dávám ještě uzené maso na kostičky a kyselé zelí - taky dobré......a souhlasím s tím česnekem, bramboráky musí " smrdět " od česneku. Komu česnekový odér vadí, ať to nejí.

      01.04.2019 12:27:49

    • sikulka
      sikulka

      Text komentáře byl smazán.

      Text komentáře byl smazán.

      01.04.2019 12:27:39

    • sikulka
      sikulka

      co ještě?

      Já dávám ještě uzené maso na kostičky a kyselé zelí - taky dobré......a souhlasím s tím česnekem, bramboráky musí " smrdět " od česneku. Komu česnekový odér vadí, ať to nejí.

      01.04.2019 12:27:28

    • Michal
      Michal

      VERY GOOD POTATO

      VERY GOOD

      21.03.2019 20:30:10

    • Roman
      Roman

      Ja do zmesi pridávam obyčajný (študentský) Salám- nastrúhaný na hrubam struhátku-cca 10 dekagramov a malú lyžičku worchestru. - Špica ! Majte sa.

      16.03.2019 20:05:31


    Přidat příspěvek k receptu Bramboráky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.