reklama
hledat uživatel
       

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Bramboráky

Bramboráky

Křupavá česká pochoutka, které říkáme také cmunda. Velice dobré, ale na noc těžké, pozor!


  • 4,3

    46 688×

    4,3 46688
  • 1 hod

  • 446×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Energetická hodnota

2922 kJ / 698,1 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 582 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 843 hodnocení

Recept na perník s ořechy krok za krokem

23. 11. 2019

Bábovka

4,7 1 612 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 688 hodnocení

Letošní plán pečení vánočního cukroví

22. 11. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 175 hodnocení

Videorecept: Skvělý dýňový jahelník podle Anny

22. 11. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 573 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 688 hodnocení

Recept na vanilkové rohlíčky krok za krokem

21. 11. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 272 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 556 hodnocení

Recept na originální kuřecí kari podle šéfkuchaře

21. 11. 2019

Postup přípravy

Syrové brambory oškrábeme, omyjeme a nastrouháme. Vodu částečně slijeme.

Strouhané brambory ochutíme solí a pepřem. Přidáme vejce, majoránku, podle potřeby mouku a mléko, aby těsto nebylo tuhé.

Do tuku rozpáleného na pánvi klademe lžíci připravené bramborové směsi, kterou rozetřeme na placky a osmažíme po obou stranách dozlatova.

Zlatavé bramboráky podáváme teplé nebo studené. Záleží, jak je máme rádi.

Další skvělé recepty na bramboráky najdete zde

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Bramboráky

    Celkový počet komentářů: 574
    • Nohavica
      Nohavica

      Aby byly křupavější---ty bramboráky

      09.05.2012 08:51:43

    • Nohavica
      Nohavica

      Aby byly křupavější.........

      09.05.2012 08:50:33

    • lotík
      lotík

      Proč si děláme zbytečné starosti s takovou banalitou jako , že se někdy upíšeme . Naši politici těch úletů s gramatikou mají mnohem více a ani to moc něřešíme. Proto hlavně že je bramborák dobrý a ostatní neřešme. Jsme přece lidé a Češi k tomu, kteří dokáží být tolerantní a milí.

      04.05.2012 11:02:53


    • Alča
      Alča

      Tak se jdu podívat na recept a tady nějaký prudič řeší gramatiku. To mám dost!!! Zřejmě se hodně nudí.

      28.04.2012 22:00:26

    • Lucka
      Lucka

      Ahoj můžu se zepat kolik je tak těch bramboráků? :)

      15.04.2012 15:40:00

    • Jancaca
      Jancaca

      bramboráky

      Dělám je roky stejně,ale strouhanku tam nedávám. Jsou výborné a musí se rozeřít na tenkou placku, aby byly křupavé. A v tomhle receptu autor zapomněl na česnek. V rozpisu surovin je, jenom ho nedal do textu.

      15.04.2012 10:13:44

    • Prcek
      Prcek

      Děkuju za recept moc vyborny doma pochaleno

      11.04.2012 12:50:16

    • JIHA294
      JIHA294

      bramboráky s pivem

      Místo mlékaje možno přidat pivo, pokud je zrovna otevřené.Jinak dopít k této pochoutce. Kmín taky je dobré přidat.

      11.04.2012 12:32:23

    • Jancito
      Jancito

      Dobry bramboraky

      .

      10.04.2012 21:44:30


    Přidat příspěvek k receptu Bramboráky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.