reklama
hledat uživatel
       

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Bramboráky

Bramboráky

Křupavá česká pochoutka, které říkáme také cmunda. Velice dobré, ale na noc těžké, pozor!


  • 4,3

    46 688×

    4,3 46688
  • 1 hod

  • 446×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Energetická hodnota

2922 kJ / 698,1 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 582 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 843 hodnocení

Recept na perník s ořechy krok za krokem

23. 11. 2019

Bábovka

4,7 1 612 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 688 hodnocení

Letošní plán pečení vánočního cukroví

22. 11. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 175 hodnocení

Videorecept: Skvělý dýňový jahelník podle Anny

22. 11. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 573 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 688 hodnocení

Recept na vanilkové rohlíčky krok za krokem

21. 11. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 272 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 556 hodnocení

Recept na originální kuřecí kari podle šéfkuchaře

21. 11. 2019

Postup přípravy

Syrové brambory oškrábeme, omyjeme a nastrouháme. Vodu částečně slijeme.

Strouhané brambory ochutíme solí a pepřem. Přidáme vejce, majoránku, podle potřeby mouku a mléko, aby těsto nebylo tuhé.

Do tuku rozpáleného na pánvi klademe lžíci připravené bramborové směsi, kterou rozetřeme na placky a osmažíme po obou stranách dozlatova.

Zlatavé bramboráky podáváme teplé nebo studené. Záleží, jak je máme rádi.

Další skvělé recepty na bramboráky najdete zde

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Bramboráky

    Celkový počet komentářů: 574
    • Luboš Kulhavý
      Luboš Kulhavý

      Komentář k receptu Bramboráky

      moc dobré

      25.01.2014 12:38:58

    • Jožo
      Jožo

      bramboráky

      Receptje dobrý a osvědčený,ale já přidávám ještě po slití nadbytečné vody hrst strouhanky.Jsou křupavé

      20.01.2014 13:11:18

    • kutil
      kutil

      dělám take bramboráky a ještě přidávám trochu mletych škvarku a trochu cibule nakrájenou najemno. jsou velice dobré.

      30.12.2013 16:47:54


    • Eva
      Eva

      U nás v podkrkonoší jsou to sejkory.

      Výborné jsou i pečené nasucho-jen na plotně.Potom je v misce mašlovačkou potřít rozpuštěným máslem.

      30.12.2013 11:59:39

    • pavel
      pavel

      Já do těsta přidávám více strouhánky mouku hrubou a jen minimálně.Brambory strouhám na hrubo,jsou potom křehké.

      23.12.2013 21:28:26

    • Jenda
      Jenda

      Vodu částečně slijeme

      Co to prosím znamená? Když oloupu a nastrouhám brambory, tak jsou v míse "v suchu" Mám teda přidat vodu? Kolik? Díky za odpověď :)

      21.09.2013 13:22:56

      • Tana
        Tana

        Re: Vodu částečně slijeme

        Nene, to je myšlena voda, kterou pustí ty brambory. Tu je potřeba slít.

        26.09.2013 12:35:20

      • 123
        123

        Re: Vodu částečně slijeme

        Kdyz nastrouhas brambory, tak ti pusti trosku stavy. Kdyz ji tam bude moc, tak se to sleje pryc.

        16.11.2013 15:40:12

      • Malda
        Malda

        Re: Vodu částečně slijeme

        Nové brambory částečně pouští vodu, takže myšleno asi tak, abys tuto vodu odlil pryč...

        17.12.2013 10:35:27

      • Petr
        Petr

        Re: Vodu částečně slijeme

        Doporučuji místo vody přidat trochu piva. I s mlékem bych šetřil a raději dám pivo. Pokud se trefíte, tak jsou pak křupavější.

        04.01.2014 18:06:17


    Přidat příspěvek k receptu Bramboráky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.