reklama
hledat uživatel
       

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Bramboráky

Bramboráky

Křupavá česká pochoutka, které říkáme také cmunda. Velice dobré, ale na noc těžké, pozor!


  • 4,3

    46 688×

    4,3 46688
  • 1 hod

  • 446×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Energetická hodnota

2922 kJ / 698,1 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 581 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 842 hodnocení

Videorecept: Marokánky podle Anny

20. 11. 2019

Bábovka

4,7 1 612 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 688 hodnocení

Recept na plněné pečené brambory krok za krokem

19. 11. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 175 hodnocení

Vánoce plné kalorických nástrah aneb jak nepřibrat

19. 11. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 573 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 686 hodnocení

Jak správně připravit těsto na páje?

18. 11. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 272 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 556 hodnocení

Recept na smažené plněné žampiony krok za krokem

18. 11. 2019

Postup přípravy

Syrové brambory oškrábeme, omyjeme a nastrouháme. Vodu částečně slijeme.

Strouhané brambory ochutíme solí a pepřem. Přidáme vejce, majoránku, podle potřeby mouku a mléko, aby těsto nebylo tuhé.

Do tuku rozpáleného na pánvi klademe lžíci připravené bramborové směsi, kterou rozetřeme na placky a osmažíme po obou stranách dozlatova.

Zlatavé bramboráky podáváme teplé nebo studené. Záleží, jak je máme rádi.

Další skvělé recepty na bramboráky najdete zde

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Bramboráky

    Celkový počet komentářů: 574
    • kim
      kim

      dobry recept

      21.01.2017 15:20:38

    • jindra
      jindra

      Dobré je to, dělám ze 2kg brambor, přidávám jenom strouhanku a dávám více domácího českého česneku i domácí majoránky vodu neslívám, strouhanka navíc to zahustí. nestačím smažit, jak to pod rukama z pánve mizí.

      02.12.2016 18:53:18

    • Milan
      Milan

      Verze light

      Brambory,česnek,sul,pepř nic víc.Udelat těsto a smazit a smažit.Musi být kvalitní pánev.

      19.11.2016 10:11:57


    • Milan
      Milan

      Verze light

      Brambory,česnek,sul,pepř nic víc.Udelat těsto a smazit a smažit.Musi být kvalitní pánev.

      19.11.2016 10:09:16

    • hegedys
      hegedys

      Bramboráky

      Lepší je přidat strouhanu,pak jsou křupavé.

      01.11.2016 01:28:37

    • Hanka
      Hanka

      Komentář k receptu Bramboráky

      Bramboráky nejsou špatné, ale myslím si, že celkově je tam málo česneku a jsou trošku vodnatější.....Jinak opravdu celkem ujdou.

      23.03.2016 13:12:52


    Přidat příspěvek k receptu Bramboráky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.