reklama
hledat uživatel
       

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Bramboráky

Bramboráky

Křupavá česká pochoutka, které říkáme také cmunda. Velice dobré, ale na noc těžké, pozor!


  • 4,3

    46 725×

    4,3 46725
  • 1 hod

  • 446×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Energetická hodnota

2922 kJ / 698,1 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 652 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 904 hodnocení

Zažeňte hlad v práci! 6 tipů na rychlé jídlo do krabičky

18. 2. 2020

Bábovka

4,7 1 650 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 725 hodnocení

Luštěninové saláty: Jak na zdravý oběd, který opravdu chutná

17. 2. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 130 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 184 hodnocení

Recept na kuřecí nudličky v kokosové omáčce krok za krokem

16. 2. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 578 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 717 hodnocení

Videorecept: Vyzkoušejte masopustní smažené koblihy ze sladkých brambor

15. 2. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 277 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 600 hodnocení

Zamilovaná valentýnská psaníčka krok za krokem

14. 2. 2020

Postup přípravy

Syrové brambory oškrábeme, omyjeme a nastrouháme. Vodu částečně slijeme.

Strouhané brambory ochutíme solí a pepřem. Přidáme vejce, majoránku, podle potřeby mouku a mléko, aby těsto nebylo tuhé.

Do tuku rozpáleného na pánvi klademe lžíci připravené bramborové směsi, kterou rozetřeme na placky a osmažíme po obou stranách dozlatova.

Zlatavé bramboráky podáváme teplé nebo studené. Záleží, jak je máme rádi.

Další skvělé recepty na bramboráky najdete zde

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Bramboráky

    Celkový počet komentářů: 584
    • kuchařík
      kuchařík

      Komentář k receptu Bramboráky

      Hlavně tam nezapomeňte dát ten česnek, z receptu se vytratil :-) Co rodina, to jiná varianta bramboráku. Já ho rád s uzeným a hrubě strouhanými bramborami. Tak experimentujte, až najdete tu pravou variantu. Dobrou chuť všem.

      02.09.2018 18:37:19

    • Jožin
      Jožin

      Komentář k receptu Bramboráky

      Tak u nás v okolí St. Boleslavi se bamborákum říká VRZÁNEK a nejlepší je hodně slabí , aby křupal i uprostřed .Proto těsto musí být řidký, po nalití na pánev dalo dobře rozprostřít. Mlékem nešetřím 1 hrnek a musí být hodně teplé tím zabráním černání těsta na VRZÁNEK se

      30.08.2018 15:20:09

    • Jiří Fukala
      Jiří Fukala

      Bramboráky

      Myslím,že 10ml mléka je strašně málo, to není ani půl malé štamprle,tak bych dal buď 100ml mléka, nebo těch 10ml bych klidně vynechal...

      19.08.2018 18:41:58


    • Lenka
      Lenka

      do bramboráků přidávam tvaroh,dávám strouhanku a aspoň 4 vejce ☺ jsou super

      14.07.2018 08:20:12

    • Katka
      Katka

      Komentář k receptu Bramboráky

      Ja dávám místo mouky vločky a tvrdý strouhany sýr..

      18.02.2018 11:47:09

    • Dana
      Dana

      Komentář k receptu Bramboráky

      Já osobně brambory nestrouhám. Melu je i s česnekem na masovém strojku, tak to dělala i moje babička. Jde to rychle. Jen nápad. Bramboráky jsou krásně křupavé.

      08.12.2017 10:18:36

    • Marci
      Marci

      Komentář k receptu Bramboráky

      místo mouky dávám strouhanku.Jinak vyborne

      30.11.2017 20:15:36

    • Honzík
      Honzík

      bramborák s klobásou nebo anglická slanina

      Já bych nepřidával cibulku,ale výborné Mirošovské klobásy nebo anglickou slaninu,dodávají bramboráku velice pikantní chuť po uzeném mase,může se jak k pivu tak k vínu

      29.11.2017 12:17:06


    Přidat příspěvek k receptu Bramboráky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.