reklama
hledat uživatel
       

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Bramboráky

Bramboráky

Křupavá česká pochoutka, které říkáme také cmunda. Velice dobré, ale na noc těžké, pozor!


  • 4,3

    46 725×

    4,3 46725
  • 1 hod

  • 446×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Energetická hodnota

2922 kJ / 698,1 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 649 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 903 hodnocení

Luštěninové saláty: Jak na zdravý oběd, který opravdu chutná

17. 2. 2020

Bábovka

4,7 1 649 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 725 hodnocení

Recept na kuřecí nudličky v kokosové omáčce krok za krokem

16. 2. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 130 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 184 hodnocení

Videorecept: Vyzkoušejte masopustní smažené koblihy ze sladkých brambor

15. 2. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 578 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 717 hodnocení

Zamilovaná valentýnská psaníčka krok za krokem

14. 2. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 277 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 600 hodnocení

Luštěninové fusilli se špenátem a parmazánem krok za krokem

13. 2. 2020

Postup přípravy

Syrové brambory oškrábeme, omyjeme a nastrouháme. Vodu částečně slijeme.

Strouhané brambory ochutíme solí a pepřem. Přidáme vejce, majoránku, podle potřeby mouku a mléko, aby těsto nebylo tuhé.

Do tuku rozpáleného na pánvi klademe lžíci připravené bramborové směsi, kterou rozetřeme na placky a osmažíme po obou stranách dozlatova.

Zlatavé bramboráky podáváme teplé nebo studené. Záleží, jak je máme rádi.

Další skvělé recepty na bramboráky najdete zde

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Bramboráky

    Celkový počet komentářů: 584
    • Jozef
      Jozef

      bramborák, slovensky zemiaková placka, alebo podlesník

      Ja do cesta pridám na drobno nakrájanú oravskú slaninku opraženú na bravčovej masti s nakrájanou cibuľkou, a štipkou mletej maďarskej červenej papriky / môže byť aj čipoš-štiplavá/

      12.06.2019 15:18:18

    • Nbil1
      Nbil1

      Proč je v ingrediencích napsán česnek a v postupu není???

      26.05.2019 16:45:53

    • pepa dostál
      pepa dostál

      já dávám ještě více česneku je zdraví

      26.05.2019 11:36:43


    • Ota
      Ota

      2až 3 stroužky je dost

      2až 3 stroužky pro člověka který nemá spálené chuťové buňky je akorát,Všeho z mírou.Toje asi tak když do guláše dáte tolik feferonek že se to nedá jíst a ta radost toho kuchaře co že to uvařil že se to nedá sníst.Takže s tím česnekem je to samý.

      26.05.2019 04:26:28

    • Dilina
      Dilina

      re:bramborak

      More pochutnal jsem si

      30.04.2019 13:54:26

    • Bobo indian
      Bobo indian

      dá se udělat bez tuku na teflonové pánvi tzv. dietně.Mám to vyzkoušené.

      27.04.2019 23:02:30

    • sikulka
      sikulka

      co ještě?

      Já dávám ještě uzené maso na kostičky a kyselé zelí - taky dobré......a souhlasím s tím česnekem, bramboráky musí " smrdět " od česneku. Komu česnekový odér vadí, ať to nejí.

      01.04.2019 12:27:49

    • sikulka
      sikulka

      Text komentáře byl smazán.

      Text komentáře byl smazán.

      01.04.2019 12:27:39

    • sikulka
      sikulka

      co ještě?

      Já dávám ještě uzené maso na kostičky a kyselé zelí - taky dobré......a souhlasím s tím česnekem, bramboráky musí " smrdět " od česneku. Komu česnekový odér vadí, ať to nejí.

      01.04.2019 12:27:28

    • Michal
      Michal

      VERY GOOD POTATO

      VERY GOOD

      21.03.2019 20:30:10


    Přidat příspěvek k receptu Bramboráky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.