reklama
hledat uživatel
       

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Bramboráky

Bramboráky

Křupavá česká pochoutka, které říkáme také cmunda. Velice dobré, ale na noc těžké, pozor!


  • 4,3

    46 708×

    4,3 46708
  • 1 hod

  • 446×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Energetická hodnota

2922 kJ / 698,1 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 625 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 879 hodnocení

Domácí výroba uzenin - připravte si tu nejlepší klobásu, jakou jste kdy jedli!

22. 1. 2020

Bábovka

4,7 1 628 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 708 hodnocení

Omáčky k dochucování salátů: Dodají jídlu šmrnc!

21. 1. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 181 hodnocení

Rychlé obědy do krabičky - stačí 45 minut a máte skvělé jídlo do práce

20. 1. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 576 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 707 hodnocení

Čokoládový Sacher dort krok za krokem

19. 1. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 276 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 582 hodnocení

Šéfkuchařův videorecept: Jak na nakládaný sýr, kterým oslníte nejednu návštěvu?

18. 1. 2020

Postup přípravy

Syrové brambory oškrábeme, omyjeme a nastrouháme. Vodu částečně slijeme.

Strouhané brambory ochutíme solí a pepřem. Přidáme vejce, majoránku, podle potřeby mouku a mléko, aby těsto nebylo tuhé.

Do tuku rozpáleného na pánvi klademe lžíci připravené bramborové směsi, kterou rozetřeme na placky a osmažíme po obou stranách dozlatova.

Zlatavé bramboráky podáváme teplé nebo studené. Záleží, jak je máme rádi.

Další skvělé recepty na bramboráky najdete zde

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Bramboráky

    Celkový počet komentářů: 581
    • Mirka
      Mirka

      Tak ja nepridavam ani mleko, ani jogurt, ale sladkou smetanu-trosku! a protoze ziji na Floride, tak nepouzivam majoranku, ale oregano, ktere se tady hodne pouziva do cehokoliv, ne vice jak dve vejce, mouku jedine hladkou, sul, pepr a take rosemary-garlic koreni a jednu celou hlavicku cesneku a brambory musi byt postrouhany na jemno(voda samozrejme vymackana), opecu nejdriv z jedne strany do zlatova, pak otocim a udelam z druhe strany, ale nez se staci z te druhe strany opeci do krupava, tak na polovinu naskladam bud hermelin, nebo kureci masicko se zeleninou a prehnu a teprve ted pekne do zlatova vypecu. Tak a ted to je ta prava mnamka z Floridy! Kdo ma rad kysane zeli podusene s dobrou klobasou, muze pouzit i tohle. Tak dobrou chut!!!Mirka

      24.02.2007 22:25:30

    • filip
      filip

      Vyzkoušeli jsme doma bramborák zahuštěný dle Tondy místo moukou strouhankou, bomba. Fakt vynikající.

      20.02.2007 18:53:04

    • zdeněk
      zdeněk

      bramborak recept od Zuzky

      toto byl první placek , ktery se mi kdy povedl

      29.01.2007 12:12:24


    • milan
      milan

      Zkusil jsem bramborák se všemi možnými přísadami,ale surový je nejlepší. A vzkaz pro ty kteří pouze kritizují-jděte se vycpat,pravděpodobně Vám vaří maminka a vy umíte spálit i vou.

      06.01.2007 22:24:49

    • tonda
      tonda

      zkuste jinak zahustit

      Obvykle udělám řidší těsto, které v závěru patlání zahustím obyčejnou strouhankou,když se to trefí, je bramborák nádherně křupavý. No a na bramborák potom pravé kysané zelí.

      15.12.2006 23:41:24

    • zulu
      zulu

      vylepseny bramborak

      zkuste misto mleka pridat bily jogurt, bramboraky jsou pak mnohem krupavejsi.

      14.12.2005 10:47:08

      • Pavel
        Pavel

        Re: vylepseny bramborak

        tak jsem to zkusil.. bohužel... bramborak se pripíká a nejde usmazit brambory jsou uvarene a ne osmazene, protoze se tam ten jogurt pripíká.

        05.03.2006 14:03:13

      • Ivana
        Ivana

        Re: vylepseny bramborak

        Já dávám místo mlíka kefír (a to do většiny receptů) a funguje to skvěle a všude a kromě konzistence to zlepší i chuť a je to zdravější :-) Připékání se mi děje jen tehdy, když těsto naleju do málo rozehřáté pánve, jinak ne. Ovšem klasický bramborák miluju i s tím mlíkem - nejraději si ho dám s hromádkou kysaného zelí :-)

        25.07.2006 11:44:52

      • frosty22
        frosty22

        Re: vylepseny bramborak

        no my dáváme do bramboráku plátky čunky a ještě kuřecí řízek.. a nakonec já osobně si na celý bramborák vyždímám půlku pomeranče > opravdu chutné a krásně to zvláční!

        09.03.2007 16:23:55


    Přidat příspěvek k receptu Bramboráky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.