reklama
hledat uživatel
       

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Bramboráky

Bramboráky

Křupavá česká pochoutka, které říkáme také cmunda. Velice dobré, ale na noc těžké, pozor!


  • 4,3

    46 669×

    4,3 46669
  • 1 hod

  • 444×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Energetická hodnota

2922 kJ / 698,1 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 559 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 826 hodnocení

Vydatná italská polévka Minestrone krok za krokem

17. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 601 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 669 hodnocení

Jablečný ocet - to nejlepší z přírody

17. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Domácí věnečky krok za krokem

16. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 566 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 673 hodnocení

Tip na zdravou a rychlou večeři: Italské rizoto s rajčaty

15. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 541 hodnocení

Přivoňte a ochutnejte: Požitkářský čaj Rooibos

15. 10. 2019

Postup přípravy

Syrové brambory oškrábeme, omyjeme a nastrouháme. Vodu částečně slijeme.

Strouhané brambory ochutíme solí a pepřem. Přidáme vejce, majoránku, podle potřeby mouku a mléko, aby těsto nebylo tuhé.

Do tuku rozpáleného na pánvi klademe lžíci připravené bramborové směsi, kterou rozetřeme na placky a osmažíme po obou stranách dozlatova.

Zlatavé bramboráky podáváme teplé nebo studené. Záleží, jak je máme rádi.

Další skvělé recepty na bramboráky najdete zde

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Bramboráky

    Celkový počet komentářů: 569
    • Lucka
      Lucka

      Ahoj můžu se zepat kolik je tak těch bramboráků? :)

      15.04.2012 15:40:00

    • Jancaca
      Jancaca

      bramboráky

      Dělám je roky stejně,ale strouhanku tam nedávám. Jsou výborné a musí se rozeřít na tenkou placku, aby byly křupavé. A v tomhle receptu autor zapomněl na česnek. V rozpisu surovin je, jenom ho nedal do textu.

      15.04.2012 10:13:44

    • Prcek
      Prcek

      Děkuju za recept moc vyborny doma pochaleno

      11.04.2012 12:50:16


    • JIHA294
      JIHA294

      bramboráky s pivem

      Místo mlékaje možno přidat pivo, pokud je zrovna otevřené.Jinak dopít k této pochoutce. Kmín taky je dobré přidat.

      11.04.2012 12:32:23

    • Jancito
      Jancito

      Dobry bramboraky

      .

      10.04.2012 21:44:30

    • denamat
      denamat

      Bramboráčky jsou výborné, jen jsem udělala malou změnu, místo mléka jsem přidala bilý jogurt, jsou tak velmi lehké a křupavé.

      Dala jsem si je s nasekanou zeleninou (čerstvá brokolice, paprika, rajčata, okurek)

      Velmi lahodná večeře.

      07.04.2012 17:00:35

    • Kulda
      Kulda

      jednoduchá rychlá bašta

      klasická česká bašta za pár minut hotová :-)

      05.04.2012 11:41:10

    • micer
      micer

      Tak jsem to zkusil a povedlo se, bramboraky byly vyborne. :-) btw, v popisu chybi, ze mame pridat cesnek...

      25.03.2012 14:21:27

    • Martina
      Martina

      tak dnes to také zkusím...tak uvidím a dám vědět.....

      24.02.2012 18:17:32

    • Verunka
      Verunka

      I když jsem je dělala poprvé, moc se povedly a všem chutnaly. Moc dobré!

      20.02.2012 11:57:08


    Přidat příspěvek k receptu Bramboráky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.