reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Bramboráky

Bramboráky

Křupavá česká pochoutka, které říkáme také cmunda. Velice dobré, ale na noc těžké, pozor!


  • 4,3

    46 856×

    4,3 46856
  • 1 hod

  • 453×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Energetická hodnota

2922 kJ / 698,1 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 044 hodnocení

Chutě babího léta od pondělí do pátku

26. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 762 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

KVÍZ: Vyznáte se v houbách? Prověřte si znalosti v našem testu

26. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 221 hodnocení

Tímto obědem potěšíte celou rodinu: Výborné boloňské špagety krok za krokem

26. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 616 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 803 hodnocení

Čokoláda jako hlavní surovina: Dezerty a moučníky pro čokoholiky

25. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 703 hodnocení

Videorecept: Tradiční podzimní dýňová polévka podle šéfkuchaře

25. 10. 2020

Postup přípravy

Syrové brambory oškrábeme, omyjeme a nastrouháme. Vodu částečně slijeme.

Strouhané brambory ochutíme solí a pepřem. Přidáme vejce, majoránku, podle potřeby mouku a mléko, aby těsto nebylo tuhé.

Do tuku rozpáleného na pánvi klademe lžíci připravené bramborové směsi, kterou rozetřeme na placky a osmažíme po obou stranách dozlatova.

Zlatavé bramboráky podáváme teplé nebo studené. Záleží, jak je máme rádi.

Další skvělé recepty na bramboráky najdete zde

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Bramboráky

    Celkový počet komentářů: 632
    • Ver
      Ver

      Obávám se, že tohle bych nejedla ani pod nabitou zbraní... s dobrým bramborákem to má společné akorát jméno :( Vylijete škrobovou vodu a dolijete mlékem? Smažíte ve vrstvě oleje? fuj
      Brambory, vejce, majoránka, sůl, pepř, mouka, česnek, případně nakrájený tvrdý salám nebo uzené nadrobno. Na olejem máznutou pánev nebo plát, dle chuti hotové máznout rozpuštěným máslem.

      10.08.2012 07:34:31

      • Lulu
        Lulu

        No vidíte a mně zase připadá podivný ten Váš typ na "tvrdý salám" a pomazat bramborák máslem. . .
        Bramboráky, které děláme my jsou velmi podobné tomuto receptu. Množství koření a česneku si stejně každý vychytá sám podle své chuti a abychom snížili tučnost, tak po usmažení prokládáme papírovými ubrousky, které velkou část přebytečného tuku vsáknou. Zapíjíme nejlépe pivem a občas připravíme k bramborákům zeleninovo-masovou pikantní směs. . .
        Na plátu nebo na sucho na pánvi a potřít máslem, tak takhle děláme bramborové placky z vařených brambor. Každý to má zkrátka jinak . . .

        11.08.2012 18:02:57

    • Hasa50
      Hasa50

      Bramboráky

      Několik generací si předáváme recept na bramboráky jen s malou změnou proti uvedenému receptu: místo hladké dáváme polohrubou mouku, a ještě přidáváme trochu kmínu. Můj tatínek si je ještě máčel v mléce, i mně to jako dítěti chutnalo, hm, měla bych to zase po několika desetiletích opět zkusit, co to teď udělá s mými chuťovými buňkami :-)

      09.08.2012 12:18:38


    • Aktiyata
      Aktiyata

      Bramboráky

      Tak jsem se nechala včera inspirovat recepty. Sklidila jsem veliký úspěch. Klasický recept jsem pozměnila podle rad, co jsem si tu přečetla. Móóóc dobré. Zkusím napsat, jak jsem recept upravila. Asi (odhadem) 1,5kg brambor - slít všechnu šťávu, 1 malý bílý jogurt, 3 lžíce strouhanky, 3 vejce, česnek, sůl, pokrájené škvarky, vrchovatá lžíce Solamylu, majoránka přiměřeně, dosypat dětskou krupičkou na tu správnou tuhost, špetka skořice (bála jsem se ji, ale nebojte se), nedala jsem žádné mléko - jogurt stačil. Smažila jsem na vlastnoručně vyškvařeném sádle. To vám byla mňamka!!. I sousedka se olizovala a doma? Do misky jsem přidala pravé domácí bílé zelí. Ještě teď se určitě všem dělají boule za ušima :-)). Pro tři dospěláky a dva Zlaťáky bylo bramboráku málo :-). Nedávám žádný pepř ani jiné koření. Měla jsem přidat ještě petrželku, ale momentálně nebyla při ruce. Pro velký úspěch budu určitě brzy opakovat :-)

      01.06.2012 11:31:20

    • Izaura
      Izaura

      bramboráky

      Neznám nikoho, kdo by je někdy nedělal. vynikající jsou také ze suchého chleba. Téměř nepoznáte rozdíl..

      26.05.2012 23:08:19

      • uška
        uška

        Ten suchý chleba se ale musí nejprve namočit,pak"vyždímat"přeby tečnou tekutinu a dál postupovat jako u klasického bramboráku.

        30.05.2012 09:28:11

    • breburka
      breburka

      Je skutečně škoda, že v přípravě se zapomenulo na česnek, který dělá tu nejlepší chuť.Začínající kuchařinky si musí dávat pozor, při čtení.Já ještě někdy přidám pár škvarečků a uzeného masíčka a je to fantastické.Doktoři by nejásali.

      11.08.2011 09:10:06


    Přidat příspěvek k receptu Bramboráky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.