reklama
hledat uživatel
       

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Bramboráky

Bramboráky

Křupavá česká pochoutka, které říkáme také cmunda. Velice dobré, ale na noc těžké, pozor!


  • 4,3

    46 797×

    4,3 46797
  • 1 hod

  • 452×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Energetická hodnota

2922 kJ / 698,1 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 749 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 987 hodnocení

Recept na palačinky se smetanovo-jahodovou náplní krok za krokem

2. 6. 2020

Bábovka

4,7 1 709 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 797 hodnocení

Videorecept: Báječné domácí těstoviny s pestem a kuřecím masem

1. 6. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 139 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 201 hodnocení

Jak využít voňavý kopr v kuchyni?

1. 6. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 596 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 767 hodnocení

Víkendové pečení: Recept na perník s ořechy krok za krokem

31. 5. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 288 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 660 hodnocení

Češi milují vepřové! Ale jak takovou kotletu či bůček správně připravit?

31. 5. 2020

Postup přípravy

Syrové brambory oškrábeme, omyjeme a nastrouháme. Vodu částečně slijeme.

Strouhané brambory ochutíme solí a pepřem. Přidáme vejce, majoránku, podle potřeby mouku a mléko, aby těsto nebylo tuhé.

Do tuku rozpáleného na pánvi klademe lžíci připravené bramborové směsi, kterou rozetřeme na placky a osmažíme po obou stranách dozlatova.

Zlatavé bramboráky podáváme teplé nebo studené. Záleží, jak je máme rádi.

Další skvělé recepty na bramboráky najdete zde

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Bramboráky

    Celkový počet komentářů: 601
    • zdenina56
      zdenina56

      Já zase dávam polohrubou mouku a vodu také dávam pryč jsou moc dobre a křupavé.

      11.02.2013 15:05:21

    • Zuzik
      Zuzik

      nejlepší bramboráky jsou, když k nim přidáte 1 celý tvaroh, dělám, už to leta podle mojí prababičky, vynikající...

      31.01.2013 17:10:44

    • Ta, co vařit umí..
      Ta, co vařit umí..

      Amatéři..

      Po tom, co jsem si tady přečetla tu bezcennou konverzaci, jdu si udělat bramboráky, tak JAK je mám ráda, né tak, jak je to tady podle půl tísíce lídí SPRÁVNĚ.. a nejspíš si tam dám i tu marijánku.. Jste fakt trapný :D

      22.01.2013 12:12:53


      • holly
        holly

        Re: Amatéři..

        No a co, hlavně že každý ví o čem je řeč. Mě iritují spíš pravopisné chyby. Víš kolik lidí o sobě tvrdí, že umí vařit? Ještě aby se to dalo jíst.

        01.02.2013 15:45:04

    • jima
      jima

      bramboraky smažim na sadle mnam............

      07.01.2013 09:25:57

    • Mimi
      Mimi

      bolo výborné s tým pridaním mlieka, robila som doteraz bez

      18.12.2012 15:15:57

    • Jiří Tomáš
      Jiří Tomáš

      Bramboráky

      My děláme bramboráky také tak, ale aby byli křupavější přidávme strouhanku.

      17.10.2011 08:43:23


    Přidat příspěvek k receptu Bramboráky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.