reklama
hledat uživatel
       

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Bramboráky

Bramboráky

Křupavá česká pochoutka, které říkáme také cmunda. Velice dobré, ale na noc těžké, pozor!


  • 4,3

    46 631×

    4,3 46631
  • 1 hod

  • 444×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Syrové brambory oškrábeme, omyjeme a nastrouháme. Vodu částečně slijeme.

Strouhané brambory ochutíme solí a pepřem. Přidáme vejce, majoránku, podle potřeby mouku a mléko, aby těsto nebylo tuhé.

Do tuku rozpáleného na pánvi klademe lžíci připravené bramborové směsi, kterou rozetřeme na placky a osmažíme po obou stranách dozlatova.

Zlatavé bramboráky podáváme teplé nebo studené. Záleží, jak je máme rádi.

Další skvělé recepty na bramboráky najdete zde

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Bramboráky

    Celkový počet komentářů: 556
    • Marci
      Marci

      Komentář k receptu Bramboráky

      místo mouky dávám strouhanku.Jinak vyborne

      30.11.2017 20:15:36

    • Honzík
      Honzík

      bramborák s klobásou nebo anglická slanina

      Já bych nepřidával cibulku,ale výborné Mirošovské klobásy nebo anglickou slaninu,dodávají bramboráku velice pikantní chuť po uzeném mase,může se jak k pivu tak k vínu

      29.11.2017 12:17:06

    • Chana
      Chana

      Komentář k receptu Bramboráky

      Bylo to moc dobré

      29.09.2017 08:12:44


    • jirka
      jirka

      Komentář k receptu Bramboráky

      Já je nastrouhám nahrubo,vymackám část vody,majoránku hodně česneku,trochu jogurtu bez příchuti a místo mouky dávám strouhanku. Jsou krásně křupavé a velice dobré. Doporučuji vyzkoušet.

      10.09.2017 12:12:41

    • puree
      puree

      http://vegetablepuree.com/

      Velmi dobrý recept, protože jsem nikdy nezkoušel tyto druhy potravin, díky za recept.

      05.06.2017 15:55:05

    • Bonn
      Bonn

      Český Bramborák

      Klasický bramborák 1kg brambor mléko hladká mouka 2 vejce přidávám 1 malou cibulku česnek větší sůl pepř olej majoránka vodu z brambor trocha vyždímat a přidat více mléka aby bramborák nebyl nazelenalí vše dobře promíchat přeji příjemné chutě z pozdravem Ben.

      03.04.2017 10:50:29

      • Franta Smazil
        Franta Smazil

        Re: Český Bramborák

        Ja myslim, zeten recept je skvely. Dodal jsem neco chili, maku, lysohlavek a upekl jsem vesele kolacku. Joj to bele vesele. Honosne to bele. Taku srandu sme pak meli, az sused dosel ze jako co tak jsme dodelali pak kolacku a hned se mu hubajda smala od usiska na usisko. Dobry recept, dej lajká a napisu dalsu tu recenziu.

        Miloš Zeman �

        19.09.2017 22:32:52

    • d (tecka) zehova
      d (tecka) zehova

      Komentář k receptu Bramboráky

      Perfektní a syté bramborové placky

      31.03.2017 17:37:00

      • Martin
        Martin

        Re: Komentář k receptu Bramboráky

        To nejsou placky ty blbe.

        28.09.2017 19:37:24

    Přidat příspěvek k receptu Bramboráky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.