reklama
hledat uživatel
       

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Bramboráky

Bramboráky

Křupavá česká pochoutka, které říkáme také cmunda. Velice dobré, ale na noc těžké, pozor!


  • 4,3

    46 688×

    4,3 46688
  • 1 hod

  • 446×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Energetická hodnota

2922 kJ / 698,1 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 582 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 842 hodnocení

Videorecept: Skvělý dýňový jahelník podle Anny

22. 11. 2019

Bábovka

4,7 1 612 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 688 hodnocení

Recept na vanilkové rohlíčky krok za krokem

21. 11. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 175 hodnocení

Recept na originální kuřecí kari podle šéfkuchaře

21. 11. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 573 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 688 hodnocení

Videorecept: Marokánky podle Anny

20. 11. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 272 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 556 hodnocení

Recept na plněné pečené brambory krok za krokem

19. 11. 2019

Postup přípravy

Syrové brambory oškrábeme, omyjeme a nastrouháme. Vodu částečně slijeme.

Strouhané brambory ochutíme solí a pepřem. Přidáme vejce, majoránku, podle potřeby mouku a mléko, aby těsto nebylo tuhé.

Do tuku rozpáleného na pánvi klademe lžíci připravené bramborové směsi, kterou rozetřeme na placky a osmažíme po obou stranách dozlatova.

Zlatavé bramboráky podáváme teplé nebo studené. Záleží, jak je máme rádi.

Další skvělé recepty na bramboráky najdete zde

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Bramboráky

    Celkový počet komentářů: 574
    • Wendy
      Wendy

      Já do bramboráků dávám jen 1 lžíci hladké mouky, aby těsto trochu vázalo. Hladká mouka způsobí, že studené bramboráky zmodrají. Jinak zásadně mouku hrubou. Ta udělá křupavé okraje. Nebát se česneku a majoránky.

      19.09.2019 10:19:32

    • Helena
      Helena

      Zkuste mouku nahradit jemne mletou strouhankou. Od té doby, co jsem to zkusila, mouku nedávám. Bramboráky jsou křupavější a do zlatova.

      13.07.2019 22:49:08

    • Zdeněk
      Zdeněk

      Bramborák v troubě

      Místo pánve jsem zkusil bramborák na plechu v troubě. Na pečící papír jsem nandal 8-10cm kolečka bramborákového těsta a dal do trouby. Každé těsto a je jich hodně, má svůj čas pečení,tak je potřeba hlídat. Teplota je asi 180-200 stupňů. Výsledek-křupavé nemastné bramboráčky-perfektní.

      06.07.2019 15:45:46


    • kutil 25
      kutil 25

      z cukety je výborný

      02.07.2019 21:18:22

    • Zdeněk Růžička
      Zdeněk Růžička

      A kde je v tomto receptu česnek, který do bramboráku patří?

      23.06.2019 12:59:16

    • Jozef
      Jozef

      bramborák, slovensky zemiaková placka, alebo podlesník

      Ja do cesta pridám na drobno nakrájanú oravskú slaninku opraženú na bravčovej masti s nakrájanou cibuľkou, a štipkou mletej maďarskej červenej papriky / môže byť aj čipoš-štiplavá/

      12.06.2019 15:18:18

    • Nbil1
      Nbil1

      Proč je v ingrediencích napsán česnek a v postupu není???

      26.05.2019 16:45:53


    Přidat příspěvek k receptu Bramboráky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.