reklama
hledat uživatel
       

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Bramboráky

Bramboráky

Křupavá česká pochoutka, které říkáme také cmunda. Velice dobré, ale na noc těžké, pozor!


  • 4,3

    46 661×

    4,3 46661
  • 1 hod

  • 444×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Energetická hodnota

2922 kJ / 698,1 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 546 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 814 hodnocení

Švestky nejen na koláče a knedlíky: Naučte se domácí švestkové víno

20. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 592 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 661 hodnocení

Recept na dýňové noky se špenátem krok za krokem

20. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

10+1 otázek: Odhalte ta nejškodlivější éčka v potravinách

19. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 561 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 671 hodnocení

Jeřabiny: Opomíjené ovoce podzimu v marmeládách i kompotech

19. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 534 hodnocení

Jako od maminky: Segedínský guláš krok za krokem

18. 9. 2019

Postup přípravy

Syrové brambory oškrábeme, omyjeme a nastrouháme. Vodu částečně slijeme.

Strouhané brambory ochutíme solí a pepřem. Přidáme vejce, majoránku, podle potřeby mouku a mléko, aby těsto nebylo tuhé.

Do tuku rozpáleného na pánvi klademe lžíci připravené bramborové směsi, kterou rozetřeme na placky a osmažíme po obou stranách dozlatova.

Zlatavé bramboráky podáváme teplé nebo studené. Záleží, jak je máme rádi.

Další skvělé recepty na bramboráky najdete zde

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Bramboráky

    Celkový počet komentářů: 567
    • cimbalnikova (tecka) e
      cimbalnikova (tecka) e

      Skvělé bramboráky! Jen se po nich zaprášilo ;) přidala jsem do nich ještě šunku

      23.09.2014 18:55:10

    • bozena (tecka) apjarova
      bozena (tecka) apjarova

      Sú vynikajúce!!! Crumkavé. Ja ich niekedy obmieňam tak, že pridám vytlačenú kyslú kapustu do tohto zemiakového cesta. Sú famózne. vyskúšať sa oplatí.

      10.09.2014 14:47:45

    • sarka
      sarka

      Komentář k receptu Bramboráky

      Mate je radsi strouhane na hrubo nebo na jemno??Diky za odpoved

      28.08.2014 13:17:55


    • Lucie Kytlicová
      Lucie Kytlicová

      Komentář k receptu Bramboráky

      Kolik bramboráků udělám z tohoto množství?

      04.08.2014 09:02:12

    • Ajka
      Ajka

      jen doplním, že pokud smažíte bramborák alias sejkory, cmundu atd.... na tálu, je třeba jej potřít špekem. A usmažené placky pak potřít přepuštěným máslem, jen tak získají nezaměnitelnou chuť! A k tomu třeba bílé kafe....

      15.07.2014 12:15:10

    • Elena Krobová
      Elena Krobová

      Dobrý den,
      pisatel, který uveřejnil recept na bramborák, zapomněl uvést nejdůležitější surovinu a tou je ČESNEK. Nejlépe český. Bez česneku to není bramborák. :-)

      Tak ahoj a dobrou chuť.
      Elen

      02.06.2014 11:28:29


    Přidat příspěvek k receptu Bramboráky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.